Lägerbloggen: ”Ett scenario av bibliska proportioner”

01082021_1627814615.jpeg

Tjena alla Siriusfans!

Jag Alexander Hedman och de andra nykomlingarna i laget har fått det ärofyllda uppdraget att rapportera lite från vårt träningsläger här nere i Turkiet. Det hela började med att vi i måndags samlades på Arlanda för att sedan avlägga en relativt smärtfri färd ner till Istanbul där vi mellanlandade. Nästa flight blev tyvärr inte lika smärtfri då det visade sig att en liten unge låg i hårdträning inför ”gallskrik-och-gråt-en-hel-flight-VM” som går av stapeln nästa vecka. Av vad vi fick erfara så kan hon gå riktigt långt! Vi kom sedan fram till vårt hotell, ett riktig fräscht komplex som har det mesta!

Efter att vi sipprat i oss den traditionsenliga före-träning-javan så började vi måndagen med ett bollpass. Här kom ett scenario av bibliska proportioner att utspela sig. Det hela började med en långboll, det var inte vilket långboll som helst. Det var en perfekt långboll. Det var Marpan som smekte iväg den djupt, perfekt avvägt bakom bortre mittbacken. Och det var då det hände. Tiden stannade.

En gudalik Dragan vägde varsamt in sin steglängd medan han närmade sig det luftburna läderstycket. Det var som om bollen och Dragan levt i evig symbios, de kände varandra. När Dragan har problem så ringer han bollen, de diskuterar livet och skrattar tillsammans. Hursomhelst, Dragan smällde till den perfekta långbollen på en volley som var identisk med Van Persies ikoniska projektil på Old Trafford 2013. Det ryktas till och med om att den turkiska underrättelsetjänsten jagar honom med misstankar om plagiat.

När den träningen var slut och chocken hade lagt sig så väntade lunch innan vi fick lite tid att vila varvid vi senare klev på dagens andra pass. Tråkigt nog så sparade dock Dragan på sina, på förhand, utopiska drömmål denna gång. Förhoppningsvis så får vi se fler av dessa på Studenternas iår!

På kvällen så hann vi även med ett teoripass, allt fokus var förståss på Dragans mål. Kim hade via NASA fått tag på satellitbilder som möjliggjorde att vi kunde analysera målet ur ett 180 olika vinklar.

I övrigt så spenderar vi tiden med att softa i någon slags bastu som heter ”Hamam” och ser på dubbad TV av katastrofal kvalité. Vi nykomlingar i laget har fått lite mer eller mindre sköna uppdrag som vi sysselsätter oss med. Stämningen är riktigt bra i laget och jag kan meddela att truppen ser riktigt bra ut inför året som kommer! Nu ska jag ta och avrunda detta inlägg och därmed även avsluta mitt första uppdrag. Förhoppningsvis så får jag inte fortsatt förtroende bakom tangenterna!

På söndag är det dags för mitt nästa uppdrag, anordna en fest för laget…

Tack för att ni orkat läsa, ses på hemmaplan!

/Alexander Hedman

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch