Kyria Kambusi tar steget från akademin till a-laget

01082021_1627845609.jpeg

Sirius akademi levererar igen. När 18-åriga Kyria Kambusi nu tar steget upp till a-lagstruppen blir han den femte akademispelaren i truppen. Och det ligger mycket hårt arbete bakom det steget.

– Kyria har tränat med a-laget av och till i två år nu, berättar Mirza Jelecak. Han jobbar stenhårt på varje träning och utvecklas stadigt. En utveckling som vi hoppas få följa i många år till hos oss.

Kyria är ingalunda någon duvunge trots sina blott 18 år. Redan när han var 13 år började hans bana i Sirius akademi. Med precis den målmedvetenhet som krävs för att gå hela vägen har han nu jobbat sig fram till en plats i a-laget.

– Jag har hela tiden haft väldigt bra tränare. De har gett mig de möjligheter som tagit mig hela vägen dit där jag är i dag. Nu känns det som om min dröm – som jag kämpat för hela tiden i akademin – har blivit uppfylld. Jag är jätteglad.

Mirza Jelecak är idel lovord när han berättar om Kyrias kvaliteter.

– Han är en väldigt funktionell i sin teknik på plan, i synnerhet alla delar av passningsspelet. Kyria jobbar alltid väldigt hårt, vill lära mer och drivs av vilja att göra rätt.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch