”Kvitto på att vi gör något bra i den här klubben”

  • App
01082021_1627854055.jpeg

Som mittfältare eller mittback, i division 2 eller allsvenskan. Kim Skoglund fortsätter att vara med på varje steg Sirius tar, och tror inte på något sätt att den blåsvarta utvecklingen nått ett tak.

Blåsvarts femte raka match utan förlust blev 2-2-matchen mot BK Häcken på Studan. Med lite distans till den något speciella tillställningen har man nu fått tid att analysera sin insats, och Kim Skoglund menar att man hade tre poäng inom räckhåll.

– Vi är inte helt nöjda med den matchen. Det är starkt att komma tillbaka två gånger, men vi kan spela vårat spel mer än vad vi gjorde och göra allt betydligt fortare. Växlar vi tempo mer så ska vi vinna, men vi hade tillräckligt med chanser för att göra det ändå, säger han.

Sexton matcher in på säsongen ligger Sirius fyra i allsvenskan, och även om Kim Skoglund inte vill diskutera tabellplaceringar tror han att det finns ännu mer att hämta.

– Vi vill spela vårt spel och utvecklas som spelare och som lag. Det är en pågående process och vi gör det bra just nu, men vi kan fortfarande göra det ännu bättre. Tabellen tittar vi egentligen inte på, vi har som mål att ta 36 poäng och det börjar närma sig, säger han.

Spel i allsvenskan har inneburit effektivare motståndare och ett högre tempo i alla delar av spelet, men anpassningen har bevisligen gått snabbt.

– Jag tycker vi anpassat oss bra. Vi har hela tiden haft höga ambitioner och försökt träna som allsvenska lag, så jag tycker vi kanske varit allsvenska tidigare också. Men nu har vi fått kvitto på att vi håller en bra nivå och gör något bra i den här klubben.

Med en bra bit över 200 matcher under 12 säsonger i Siriuströjan, i allt från division 2 till allsvenskan, har Kim Skoglund fått ta många nya steg på vägen, och klarat sig över tröskel efter tröskel. Den allsvenska är inget undantag, även om han själv blygsamt beskriver sin säsong så här långt som ”helt okej”.

– Det är klart jag kan bättre, men får man matcher så utvecklas man, och vi har en väldigt bra träningsmiljö så det känns som att alla i den här gruppen utvecklas hela tiden, säger Kim Skoglund.

Efter att ha inlett säsongen på flera olika mittfältspositioner har Kim Skoglund på senare tid fått kliva ner i mittförsvaret. Där spelade han stundtals redan i fjol, men han är förstås fortfarande relativt ny på positionen.

– Jag tycker att jag växt in i det. Jag försöker lära mig nytt hela tiden, av dem i truppen och av Kim och Tolle. Framför allt på matcherna där man ställs inför många nya situationer, säger han.

Att byta position har han inga problem med.

– Det är inga konstigheter, vår trupp är sådan att många kan spela på olika positioner och vi har ett sådant spel att alla är trygga i det. Det är bara att gå ut och göra jobbet.

Nästa utmaning blir Elfsborg på Borås Arena, en motståndare som Sirius avfärdade med övertygande 4-1 hemma på Studan i maj månad. Dagens drabbning lär bli knepigare än så.

–  Den matchen är en av de bästa vi gjort i år, men Elfsborg ser bättre ut nu än när vi mötte dem förra gången, då de hade en tuff period. Det finns väldigt mycket bra fotbollsspelare där, så vi har respekt för dem, säger Kim Skoglund.

– Det är klart att vi studerat deras styrkor och svagheter, men vi försöker alltid spela vårat spel och det tror jag kan passa ganska bra mot Elfsborg. Som det gjorde förra gången.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch