Kungligt stipendium till Gränslös Fotboll

01082021_1627805411.jpeg

Sirius Fotboll fick i dag motta ett kungligt stipendium vid en mottagning hos landshövdingen Peter Egardt, i Länsstyrelsens lokaler.

Stipendiet – som är på 30 000 kronor – kommer från Stiftelsen Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige och det utdelas efter ett förslag från Peter Egardt.

– Jag föreslog Sirius arbete med Gränslös Fotboll där jag följt utvecklingen med främst Nattfotbollen och nu nyligen även med Ronjabollen, berättar Peter Egardt. Den insats Sirius Fotboll gör för att ge ungdomar i resurssvaga områden en meningsfull sysselsättning, inspiration och goda förebilder är värd att uppmärksammas och framhållas.

– Gränslös fotboll är ett fantastiskt initiativ som Uppsala kan vara mycket stolt över. Människor kan ha olika bakgrund och olika förutsättningar men fotboll spelar man på samma sätt överallt. Sirius fotboll visar med sin verksamhet att sport kan riva gränser, sprida glädje och skapa gemenskap

Ola Andersson tog emot gåvobrevet som undertecknats av kung Carl XVI Gustaf.

– Det är inte prissumman i sig – även om den är mycket välkommen – som berör mig mest, säger Ola. Det är det erkännande och den trovärdighet som både nomineringen och stipendiet ger våra projekt. Vi ska heller inte glömma våra partners som Tris, Mittpunkten, Procyon och Fyrisgården som gör ovärderliga insatser i Gränslös Fotboll.

 

På kungahusets hemsida kan man läsa följande om stiftelsen.

”Fondens ändamål är att främja barns och ungdoms i Sverige fostran samt att stödja vetenskaplig forskning med anknytning därtill.”

Bilden ovan: Stefan Bärlin, ansvarig Gränslös Fotboll, Mejsam Abdulla, ansvarig Nattfotbollen, Sevana Bergström, ansvarig Ronjabollen, landshövding Peter Egardt samt Ola Andersson, vd Sirius Fotboll. Foto: Mats Karlström

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch