Kryss mot BP i årets andra match

Ett fortsatt skadeskjutet Sirius hittade betydligt mer rätt än senast när man spelade 1-1 (1-1) mot IF Brommapojkarna hemma på Löten på lördagseftermiddagen.

Efter en trevande säsongspremiär förra helgen såg Sirius mer bekväma ut när man på lördagen tog sig an allsvenska nykomlingen Brommapojkarna i årets andra träningsmatch på Löten.

Bortalaget inledde matchen med en aggressiv press som ställde till en del problem Sirius, som dock för det mesta till slut kunde spela sig ur. Det var Blåsvart som hade majoriteten av spelet i den första halvleken, men ändå tog BP ledningen redan efter sju minuter.

Läget kom från mer eller mindre ingenstans. En lång boll in bakom Sirius backlinje rullade ut över kortlinjen till en blåsvart inspark, men Tim Björkström i färd med att täcka ut bollen över linjen sprang ihop med en jagande BP-spelare och fick en straff dömd emot sig. Straffen förvaltade sedan BP:s nyförvärv Bajram Ajeti säkert till 1-0.

I matchens 29:e minut kom kvitteringen. Sam Lundholm vände inåt i banan från sin vänsterkant och skickade ett inlägg mot straffområdet, där flera Siriusspelare fyllt på. Bollen nådde Christer Gustafsson som blev Sirius första målskytt 2018 när han hoppade upp och skarvade bollen vidare in i nät till 1-1.

Bortalaget hotade Sirius flera gånger därefter, framför allt i form av snabba omställningar när Sirius tappade boll. Vid ett par tillfällen slarvade Sirius med bollen i eget straffområde. Bortalaget lyckades dock inte utnyttja sina lägen utan fick inte med sig mer än en stolpträff in i paus, samtidigt som Gustav Nyberg stod för flera vassa ingripanden.

Överlag var det ändå Sirius som styrt spelet i den första halvleken, och man fortsatte på samma sätt i inledningen av den andra. Vartefter matchen gick tog dock BP över bollinnehavet mer och mer, och Sirius tillbringade merparten av matchens avslutning i försvarsställning. Den andra halvleken blev dock relativt chansfattig och det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.

Nu väntar ett tio dagars träningsläger i Portugal för Sirius, med avfärd på onsdag. Nästa match blir också inledningen på tävlingssäsongen då Blåsvart tar sig an Östers IF hemma på Löten den 17 februari i den första matchen i Svenska Cupens gruppspel.