Kristopher Da Graca klar för Sirius Fotboll

KDG_01_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den holländska klubben VVV-Venlo om en övergång av den 24-åriga mittbacken Kristopher Da Graca. Kristopher ansluter direkt till Sirius och följer därmed med laget till lägret i Spanien. Avtalet sträcker sig till sommaren 2025.

Kristopher är uppvuxen i Göteborg och har Hisingsbacka FC som moderklubb. Som femtonåring flyttande han till England för att bli ungdomsproffs i Arsenals akademi. Efter tre år i Londonklubben återvände Kristopher till Sverige och västkusten, IFK Göteborg blev nästa klubbadress där han noterades för 51 allsvenska matcher på fyra säsonger innan flyttlasset återigen gick utomlands till den holländska klubben VVV-Venlo.

Förutom två utlandssejourer har Kristopher även representerat Sverige i olika landslagssammanhang, det senaste framträdandet var i samband med januariturnen 2020. Nu står det klart att Kristophers karriär fortsätter i Sirius, hans avtal sträcker sig till sommaren 2025.

Kristopher Da Graca, välkommen till Sirius. Vad var det som lockade med just Sirius och Uppsala?
– Först och främst sättet som Sirius spelar fotboll på. Sedan även tränarna och lagledningen, jag har pratat med Daniel och han har förklarat sättet som de vill spela på och det passar mig perfekt.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare
– Jag skulle säga att jag är snabb, stark och bra på huvudet.

Vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– Att jag ger hundra procent i varje match. Det är först och främst det som de kan förvänta sig, och därefter får vi se.

Hur ser framtiden ut, när ansluter du till laget?
– Jag hänger med Sirius till Spanien, så jag ansluter direkt till laget.

Sportchef Ola Andersson om värvningen:
– I Kristopher får vi en profil som vi är övertygande om passar in i vårt sätt att spela fotboll. En ung, modern och spelande mittback med rutin från europeisk proffsfotboll. Kristopher har varit ett förstaval för oss under hela mittbacksprocessen, men det var först nu, i slutet av januari, som det blev möjligt att genomföra övergången.

Kristopher Da Graca
Ålder: 24 (född 1998).
Position: Försvarare.
Tidigare klubbar: Hisingsbacka FC (-2014), Arsenal (2014-2017), IFK Göteborg (2017-2020), VVV-Venlo (2021).

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch