Komfortabel seger i första träningsmatchen

Sirius besegrade gästande division 2-laget Sollentuna med 3 – 0 i årets första träningsmatch, på ett vindpinat Löten. Premiärskytt blev Johan Andersson med ett läckert mål i slutet av första halvlek.

Det skulle bara ta 50 sekunder innan nyförvärvet Dragan Kapcevic presenterade sig för hemmapubliken när han jobbade fram en farlighet som avslutades med en betydligt mindre farlig hörna. Det skulle visa sig vara en av många farligheter sprungen från både Dragans som från flera andras fötter.

Sirius dominerade matchen rätt rejält mot ett Sollentuna som för dagen hade hela åtta juniorer i truppen och efter 20 minuter kom dagens vassaste chans. Kujtim Bala dalade in en välavvägd hörna rätt på Gustav Thörns panna. Gustav gjorde för övrigt en av sina absolut bästa matcher i den blåsvarta tröjan och visade upp ett spel som lovar gott inför säsongen.

– Jag var riktigt taggad inför matchen, säger Gustav Thörn. Det är särskilt kul med säsongens första match och det är alltid kul att spela match och visa vad man går för.

Gustav känner att han utvecklats en hel del sedan förra säsongen.

– Uppspelen har jag jobbat mycket med och förbättrat både dem och mitt tempo. Dessutom känner jag att jag växt en hel del av att delta i Team Select under en längre tid.

Det skulle 42 minuter innan det gick hål på ett kämpande Sollentuna. Johan Andersson slet sig fri och när han får upp farten är det få som hänger med och iskallt kunde han sätta årets första spelmål.

– Det var en fin passning från Kingsley som jag satte högt till höger om deras keeper som kanske gav upp lite tidigt, berättar Johan. Det var definitivt ett skönt mål.

Den andra halvleken han knappt hoppa igång förrän Johan Andersson bökade fram bollen till Dragan Kapcevic som sedan fick sitt första Siriusmål underkänt för offside. Strax efter bjöds Johan Andersson på en ordentlig luftfärd och linkade av planen med ett ont knä. Ingen fara dock, enda skadan visade sig vara ett skrubbsår på knäet.

Sirius fortsatte att mata på och skapade chans efter chans men en smula oskärpa parat med ett krigande Sollentunaförsvar och en storspelande målvakt gjorde att det fortsatte lysa 1 – 0 på tavlan ända tills det återstod cirka 20 minuter av matchen.

Med bara några minuters mellanrum fyllde Kingsley Sarfo och Niklas Busch Thor på målprotokollet och med 3 – 0 – ett resultat som för övrigt stod sig halvleken ut – i baken var ett alltmer tröttkört Sollentuna ett slaget lag.

Thomas Lagerlöf är på det hela taget nöjd med dagens insats.

– Frånsett en lite hafsig första kvart och en rätt avslagen sista kvart tycker jag det såg bra ut aven om avsluten ibland var tama, säger Thomas. En typisk premiärmatch och vi har framför allt fått något att jobba vidare med.

IK Sirius FK – Sollentuna FK 3 – 0 (1 – 0)

Målen: Johan Andersson (42), Kingsley Sarfo (68), Niklas Busch Thor (74)