Komfortabel seger för Sirius Dam

Det har talats om tåg som stannat,om måltorka och andra bekymmer. I dag visade Sirius Dam med all önskvärdtydlighet att det inte finns någon täckning för sådant när de slog tillbaka AIKmed 3 ? 0 på ett imponerande sätt.Matchens första minuter handlade om en viss AIK-press mensedan var det slut med det roliga för deras del. Redan i 10:e minuten slog enför dagen glödhet Sarah Storck an tonen med ett mäktigt skott strax över. Ochbara minuten efter viner nästa Storckkanon strax över ribban.Tredje gången gillt ännu en minut senare. En frispark medavsändare Mikaela Björklund dalade förbi målet. Sarah Elnicky såg till attputta tillbaka den på plats och Sarah Storck fick på en bredsida. Bollenstudsade sakta och nästan försynt förbi en chanslös Jenny Nauwekaerts de Age i AIK-målet.Siriuskopplade på allvar grepp om spelet och vann allt fler fighter över hela banan.Det gav också utdelning när Malin Winberg fick på ett snyggtinlägg rätt in i getingboet framför AIK:s mål. Efter en del virkande kring måletär Sarah Storck åter framme och 2 ? 0 är ett faktumI situationen efter löpte AIK:s Sarah Fredriksson sig fri påhögerkanten och fick på en strykare som touchade fingrarna på Emelie Almesjö.Därefter smög den förbi en AIK-anfallare som inte hann få ordning på fötternainnan Sirius Malin Winberg tryggt ordnade upp situationen.AIK flyttar upp positionerna och deras farligaste chans komnär Sarah Fredriksson löpte sig fri. Emelie Almesjö utmanade med en djärvutrusning och snodde kulan precis framför fötterna på Sarah innan hon fick påskottet.Strax därefter inträffar en otäck situation när hemmalagetsMalin Winberg får ett stenhårt skott i huvudet och blir liggande ett tag innanhon hjälps av planen. Stina Melin ersätter och senare hämtas Malin av ambulanseftersom man befarar en hjärnskakning.När domaren blåser igång andra halvlek visar Sirius tydligtatt man inte tänker slå sig till ro med de två som redan kvitterats ut. Lagetsätter högsta fart och det hinner bara gå fyra minuter av halvleken när SarahStorck tycker att det börjar bli dags för ett mål igen. Hon drar upp ett anfallpå högerkanten och lägger in en lågt placerad boll rätt på fötterna på FannyAndersson som skickar den vidare till Julia Lyckberg som säkert placerar den ihögra hörnet.Efter målet slår Sirius av lite på tempot och AIK tillåtsöka trycket en smula. De chanser de skapar hinner dock aldrig bli riktigtfarliga innan hemmalagets väldrillade försvar sopar rent framför dörren.Den månghövdade hemmapubliken kunde fortsätta att glädja sigåt ett Sirius som med all önskvärd tydlighet visade att man tagit sig tilltoppen av tabellen för att stanna där. Däremot hade den svårare att glädja sigåt de ? visserligen blåsvarta ? moln som började torna upp sig på ett rätttråkigt sätt.När det återstod drygt tio minuter av matchen kom molnenloss i ett episkt skyfall som gjorde alla försök till spel mer eller mindreomöjligt eftersom bollen stack iväg lite hur som helst. Alla försök att byggaupp ett spel föll platt och det var aldrig aktuellt med vare sig utökad ledningeller reducering.Sammanfattningsvis var detta en match som Sirius i allmänhetägde större delen av tiden och i synnerhet blev det tydligt när Sarah Storck,som med en kvart kvar tvingades gå av banan med kramp, fick fatt på bollen ochstressade AIK:s försvar sönder och samman.En stabil, kompetent och spelskicklig seger som höll kvarSirius i serieledning. En serieledning som man i dag visade att man förtjänar.IK Sirius Dam ? AIK FF 3 ? 0 (2 – 0)Målen: 1 ? 0 Sarah Storck (11), 2 ? 0 Sarah Storck (19), 3 ?0 Julia Lyckberg (49)Startelvan: Emelie Almesjö – Malin Winberg (ut 42), SarahElnicky, Moa Mattsson, Ida Norström – Linnéa Eriksson, Julia Lyckberg, Mikaela Björklund, Jenny Jansson – Fanny Andersson (ut 80),Sarah Storck (ut 75)Avbytare: Lina Lundqvist, Sofia Fors, StinaMelin (in 42), Nathalie Björn, Filippa Angeldahl (in 80), Georgina Giddings, Ammy Wallin (in75)Publik: 683