Klubbdirektören om bolagisering och framtid

  • App
02082021_1627880164.jpeg

Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson har lite drygt två månader bakom sig i sitt nya jobb. Här berättar han om den nyligen presenterade bolagiseringen, klubbens framtidsvisioner och svarar på några av era frågor.

TV: Se hela intervjun i spelaren här intill eller direkt på Youtube.

Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson har nu suttit lite drygt två månader på posten, och under sin första tid i föreningen har han fokuserat på att hitta vägen framåt för Sirius

– Mycket handlade under den första tiden om att få en struktur på vad nuläget är, och så fort som möjligt kunna se vad som ska vara vårt önskade läge, säger Christer Abrahamsson.

I måndags presenterades en bolagisering av delar av Sirius Fotbolls verksamhet. Läs mer om detta här. Målet är att därigenom stärka föreningens ekonomi på ett långsiktigt sätt.

– Det är kopplat till att vi inte hela tiden kan se ett halvår fram, hur vi ska lösa vår ekonomi nästa år, utan vi vill ha kunna ha en längre plan framåt som vi kan skapa trovärdighet i och där vi kan växa som klubb, säger Christer Abrahamsson.

Ambitionen är att kunna stärka föreningens organisation och öka dess intäkter inom alla områden, men särskilt vad gäller intäkter från spelarutveckling och försäljning av spelare finns det utvecklingspotential.

–  Tittar man på allsvenskan i stort så är det i den ordningen publikintäkter, sponsorintäkter och spelarförsäljningar som är topp tre i den totala allsvenska ekonomin. För Sirius del ser det likadant ut, förutom att vi inte har en budget för spelarförsäljningar, därför att vi inte kunnat ha en ekonomi som tillåter att vi investerar i en sådan organisation och en sådan möjlighet, säger Christer Abrahamsson.

–  Men vi har också en ny arena nästa år, och vi behöver få fler Uppsalabor att intressera sig för våra matcher. Det är också en del som kräver vissa investeringar. Det här går hand i hand, får vi upp vårt publiksnitt genererar det intäkter som leder till att vi kan göra allt det vi pratar om.

Från en omsättning som i år väntas landa omkring 50 miljoner kronor är målet att nästan fördubbla den på sikt för att etablera Sirius på en hög allsvensk nivå.

–  Rent ekonomiskt tror vi att vi måste hamna runt en omsättning om 90-100 miljoner för att känna att vi har en stabil grund att stå på och hitta en trovärdighet i vårt mål att kunna vara ett topplag i Allsvenskan och kunna slåss om Europaplatserna. Det måste vara vår ambition, säger Christer Abrahamsson.

Det finns ju en ramsa som går ”Europaspel 2027”, det är inte ouppnåeligt alltså?

–  Nej, det får inte vara ouppnåeligt.

TV: Se hela intervjun i spelaren här intill eller direkt på Youtube.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch