Klargörande från Sirius Fotboll i arenafrågan

01082021_1627855158.jpeg

Sirius Fotboll vill tydliggöra vår ståndpunkt i de diskussioner som under den senaste tiden förts i media kring antalet hemvister på nya Studenternas.

Vi vill först och främst klargöra att det från Sirius Fotbolls sida inte är fråga om vilka lag som spelar sina matcher på Studenternas efter ombyggnaden eller det exakta antalet omklädningsrum som byggs i den nya arenan. Vi har självklart inga problem med att dela matcharena med någon annan klubb, seriekonkurrent eller ej. Att arenan precis som idag kommer att ha fler hyresgäster än Sirius Fotboll är helt naturligt.

Vad vi däremot ser som en omöjlighet är att ha vår hemvist, det vill säga bedriva vårt A-lags dagliga fotbollsverksamhet med träningar, taktikgenomgångar och allt vad det innebär, på samma anläggning som en allsvensk konkurrent. Fotboll på elitnivå är oundvikligen en resultatinriktad verksamhet, och det skulle leda till en mycket svår arbetssituation för spelare och ledare i båda klubbarna. De har fotbollen som sitt arbete 365 dagar om året, och spenderar åtskilliga timmar i veckan på träningsplanen och på kontoret, i omklädningsrummet och på gymmet. Precis som alla andra anställda måste de ha en bra arbetsmiljö för att kunna utföra sitt arbete.

Vi har under de senaste åren suttit i dussintals planeringsmöten tillsammans med kommunen och IK Uppsala Fotboll och spenderat många arbetstimmar på att planera de lokaler vi haft ambitionen att ha som vår hemvist framöver. Fram till alldeles nyligen har det aldrig varit tal om mer än två hemvister, varken under våra möten eller på de många olika ritningar vi fått ta del av, som nu också publicerats i media. Vi ställer oss därför väldigt frågande till påståendena om att planen hela tiden skulle ha varit tre hemvister.

Vi hade ett möte med kommunen i fredags och kommer att träffas igen framöver. Vi hoppas kunna komma fram till en lösning där vi inte bara spelar våra matcher utan även bedriver vår dagliga verksamhet på Studenternas efter ombyggnaden.

Ove Sjöblom, ordförande IK Sirius Fotboll
Michael Lundgren, klubbchef IK Sirius Fotboll

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch