Klar seger i Svenska Cupens första omgång

  • App
02082021_1627885747.jpeg

Sirius dominerade Svenska Cupen-matchen mot Sollentuna. 8–1 var i underkant trots den klara segern. Framförallt var det hårda arbetet över hela planen och det höga tempot i det offensiva spelet som imponerade.

Det kan vara svårt att värdera en klar seger som denna. Men en tariff att bära med sig är hur det egna spelet ser ut över hela planen och under hela matchen. Det egna spelet går alltid att värdera, oavsett motstånd, och det kan inte få annat än ett väldigt högt betyg efter 8–1 mot Sollentuna.

Anfallsspelet är snabbt, komplext och böljande från start. Det gick verkligen undan, särskilt på vänsterkanten där Axel Björnström och Stefano Vecchia dominerade. Det finns också ytterligare en värdemätare att ta med sig. Sirius bleknar inte mentalt efter att Sollentuna kvitterat till 1-1 tidigt in i matchen. Istället vrids helt enkelt bara tempot upp ännu ett snäpp och fortsätter sedan att hålla koncentrationen uppe under hela matchen, både defensivt och offensivt.

Sirius imponerade hela matchen igenom och spelarna visade karaktär, tålamod och disciplin trots en övertygande ledning i större delen av matchen. Om något som Rydström och Olsson har präntat in i det här laget så är det att hela tiden och i varje givet läge ge allt och lite till.

Niklas Thor säger det i spelartunneln i paus: ” De här matcherna är svårare än man tror. Det här är bland det bästa jag sett oss spela.” Då står det redan 6–1 till Sirius.

Det blir som sagt två mål till andra halvlek och ett böljande, sjungande och värmande sällskap på ca 60 Sirius-supportrar som tagit bussen till Grimsta i Stockholm får sjunga och hylla sina hjältar. Jonas Lindberg fortsatte sin fina form från Spanien genom att göra hela fyra mål i denna match. Även Stefano Vecchia var på spelhumör och gjorde två mål i matchen.

Tävlingssäsongen är här och den kunde inte ha börjat bättre. Sirius leder nu grupp 7 efter att första omgången i Svenska Cupen är spelad. På lördag väntar omgång 2 i Svenska Cupen då Sirius gästas av Västerås på Vikingavallen i Täby.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch