Klar förlust mot svenska mästarna

  • App
01082021_1627857781.jpeg

Sirius föll på lördagen med klara 0-4 (0-1) mot Malmö FF hemma på Studenternas, efter att bortalaget runnit ifrån i den andra halvleken.

>> Matchfakta

Sirius föll med 4-0 hemma mot Malmö FF efter att de regerande svenska mästarna tagit ett tidigt grepp om matchen. Blåsvart hängde med fram till paus, men när den andra halvleken drog igång rann gästerna snart ifrån.

– Det är en extremt tuff motståndare. Malmö är oss fysiskt överlägsna på alla positioner vilket gör att det kollektiva måste sitta väldigt bra tillsammans för att vi ska ha en möjlighet. Vi blir lite skärrade inledningsvis av att de får komma in bakom oss några gånger med sina forwards, så vi är lite utsträckta kanske, men jag tycker ändå att vi håller ihop det försvarsmässigt under stora delar av första halvlek, säger Thomas Lagerlöf.

Bortalaget hade utan tvekan de flesta och de bästa målchanserna under den första halvleken, där Markus Rosenberg satte ledningsmålet redan efter 15 minuter när han fick bollen snett inåt bakåt från Sören Rieks och kunde ta gott om tid på sig att ta emot och placera in bollen vid den första stolpen.

Ändå var Sirius någorlunda med i matchen. Den enda ordentliga målchansen hade Tim Björkström när han fick på ett skott efter en hörna som styrdes lurigt på vägen fram till MFF-målvakten Johan Dahlins famn, och åt andra hållet borde Carlos Strandberg kanske utökat bortalagets ledning när han fri med Karim Fegrouch istället lyfta bollen i ribban, men Blåsvart hade perioder av offensiva initiativ som kunde ha utmynnat i något mer.

– Det är två saker som avgör matchen. En är att vi inte fixar övergångarna i första halvlek. När vi vinner bollen och faktiskt göra något bra med den så blir vi av med den igen, och det är en kombination av att vi inte är tillräckligt skickliga och snabba i tankar och fötter men även att Malmö är bra i sin återerövringspress. Det gör att vi får det väldigt tufft och blir trötta, säger Thomas Lagerlöf.

När Sirius sedan klev ut till den andra halvleken med fortsatt hopp om att kunna vända på matchen grusades det väldigt snart. En dryg minut in i halvleken slog Oscar Pehrsson en hemåtpassning utan att se sig för och gav bort bollen till Markus Rosenberg som rullade in sitt andra mål till 0-2, och ytterligare två minuter senare kombinerade sig Carlos Strandberg och Arnor Traustason elegant fram till att den sistnämnde kunde sätta matchens tredje mål i öppen kasse.

– Den andra saken som sedan avgör matchen fullständigt är att vi bjuder bort för enkla mål, sen är det väldigt stor uppförsbacke. En bra ansats och ett bra försök frön början rinner ut i en klar förlust tyvärr, säger Thomas Lagerlöf.

Sherko Faiqi testade från distans och sköt tätt utanför, men närmare någon inledd upphämtning än så kom inte Sirius. Bortalaget tog en välförtjänt 4-0-seger på Studenternas efter att Sören Rieks avslutat målskyttet i matchens 84:e minut, och Sirius får ladda om inför den viktiga bortamatchen mot Brommapojkarna på lördag.

Lukas Krehla

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch