Kingsley Sarfo till Malmö FF

  • App
01082021_1627853176.jpeg

I dag blev de sista detaljerna klara i Sirius Fotbolls största spelaraffär någonsin, och sannolikt även en av de största mellan två svenska klubbar genom tiderna. Kingsley Sarfo lämnar Sirius för spel i Malmö FF, med omedelbar verkan.

Kingsley Sarfo kom till Sirius i augusti 2014. Under hösten matchades han försiktigt in i Sirius spelidé via U21 för att sedan från säsongen 2015 mer eller mindre abonnera på en plats i startelvan. Den explosiva mittfältaren visade sig redan från början vara en tillgång utöver det vanliga och han har utvecklat sina färdigheter stadigt under sin tid i Sirius.

– Kingsley har utvecklats väldigt mycket under sin tid hos oss och har alla möjligheter att bli en väldigt bra fotbollsspelare. Jag tycker vi ska vara glada över att vi genomfört en av Sveriges största spelaraffärer, och verkligen visat att man kan utvecklas i Sirius och ta steget vidare, säger Kim Bergstrand.

Kingsley har med sin oortodoxa stil, bollkontroll och unika speluppfattning varit en ständig källa till förtret för de som fått den otacksamma uppgiften att försöka stoppa honom. Under april utsågs han följdriktigt till månadens lirare i Allsvenskan.  Han har under våren varit föremål för stort intresse från flera håll och det blev till slut Malmö FF som drog vinstlotten.

– Det är glädjande att Kingsley kommer till en väletablerad toppklubb som Malmö FF och får möjlighet att utvecklas ytterligare, säger Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom. Självklart är det tufft att tappa en så skicklig spelare men utifrån de förutsättningar som rådde med Kingsleys kontrakt så var det rätt tillfälle att slutföra förhandlingen.

– Kingsley har främst under den gångna hösten och även under våren visat oss alla vilken fantastisk fotbollsspelare han är och vi är jätteglada för hans skull och önskar honom all lycka i framtiden.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch