Kim Skoglund blev 2015 års Kjelledine

01082021_1627843275.jpeg

Inför sin 209:e seriematch i Siriuströjan hemma mot Dalkurd på måndagen uppmärksammades Kim Skoglund lite extra innan avspark. Det var nämligen dags för Västra Sidan att dela ut sitt årliga Kjelledine-pris till fjolårssäsongens bästa spelare. Denna gång hade supporterklubbens medlemmar röstat fram just Kim Skoglund, som av Västra Sidans ordförande Lars Olsson fick ta emot en blombukett och Kjelledine-t-shirt.

– Det är självklart jättekul, när man får det från fansen betyder det mycket. Det är ett kvitto på att man har gjort någonting bra, och jag är jättestolt över det, säger Kim Skoglund efter matchen, utan att vilja tänka tilbaka allt för mycket på fjolåret.

– Vi gjorde en jättebra säsong hela laget i fjol, men nu har vi glömt det. Nu är vi inne i en ny säsong.

Matchen mot Dalkurd gick inte riktigt som vi hade hoppats, i och med 2-1-förlusten som var den första efter 17 raka hemmamatcher utan förlust.

– Vi kommer inte riktigt upp i den nivå vi vill och brukar komma upp i. Det känns bra när vi får 1-0, och jag tycker vi inledde andra halvlek bra. Sedan får de ett mål från ingenstans, vi får inte bort bollen på hörnan, och i det skedet av matchen är vi inte så bra. De trycker ner oss och får lite hörnor, vi har inget ordnat spel. Sedan tycker jag vi gör en bra forcering här på slutet och skapar en 3-4 jättebra lägen som ska vara mål, så ett kryss hade inte varit orättvist, säger Kim Skoglund.

– Vi spelar bra stundtals, men vi saknar det sista lilla. Vi kommer till mycket inlägg men är inte där och sätter dit dem. Det kan vara skillnaden ibland på att göra en bra och en mindre bra match. Men vi har mer att ge, det är match snart igen så det är bara upp på hästen och ta nya tag på söndag. Det brukar gå bra i Värnamo, men det är en helt ny match nu så det är bara återhämta sig och blicka framåt, göra en bra match där nere.

Årets Kjelledine, samtliga vinnare:
2004: Johan Pettersson
2005: Hjalmar Bertwig
2006: Olle Kullinger
2007: Gustaf Segerström
2008: Richard Richardsson
2009: Petter Österberg
2010: Jonas Bylund
2011: Jonas Bylund
2012: Carl Nyström
2013: Moses Ogbu
2014: Karl Larson
2015: Kim Skoglund

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch