Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar Sirius

  • App
01082021_1627858922.jpeg

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnar Sirius efter avslutad säsong. Tränarduon har aktiverat en klausul i det treårsavtal som skrevs i augusti 2017, som tillåter att kontraktet avslutas i förtid.

– När vi förlängde med Kim och Thomas för drygt ett år sedan skrevs det på deras begäran in en utlands-/storklubbsklausul i kontraktet. Detta var en förutsättning för att vi skulle kunna förlänga kontraktet, och denna klausul har de nu valt att aktivera, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius Fotboll.

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har haft gemensamt ansvar över Sirius Fotbolls herrlag sedan säsongen 2012, i en kombinerad roll som tränare/sportchef.

Under sju år i klubben har duon lett Sirius från Division 1 Norra till att nu ha säkrat en tredje raka säsong i allsvenskan för första gången i klubbens historia.

– Vi är oerhört tacksamma mot Kim och Thomas för den fantastiska resa de lett vårt A-lag på under de senaste sju åren och det arbete de lagt ner för vår förening. Den kultur och den professionalism som genomsyrar föreningen idag är till stora delar deras förtjänst, säger Ove Sjöblom.

– De har varit enormt uppskattade i hela föreningen som de fantastiska ledare och personer de är, och vi tycker naturligtvis att det är otroligt tråkigt att de nu väljer att lämna, men vi önskar dem all lycka i sina fortsatta karriärer, säger Ove Sjöblom.

Bergstrand och Lagerlöf kommer att fortsätta leda träningarna fram till i slutet av november, då laget går på ledighet. Arbetet med att ersätta duon därefter är redan i full gång.

– Sedan vi fick beskedet i början på veckan har processen för att hitta lösningar för den sportsliga ledningen pågått med full aktivitet, säger Ove Sjöblom.

Under den tid denna process pågår står assisterande tränaren Mirza Jelecak redo att leda laget tillsammans med övriga ledarstaben.

>> Ett brev från Kim och Tolle

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch