Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf kvar i Sirius

  • App
01082021_1627854180.jpeg

Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf känner att de har mer att uträtta i föreningen. Och det känner även Sirius Fotboll. Under tisdagen blev de sista detaljerna klara och avtalet förlängs därmed för de kommande tre säsongerna.

– Jag känner att spelarna fortsätter att utvecklas, både som individer och som grupp, säger Thomas Lagerlöf. Allt går framåt och inget har fastnat. Då är det så klart stimulerade att fortsätta.

Thomas och Kim Bergstrand delar tränarsysslan sedan 2012 och Kim är inte oväntat inne på samma linje.
– Så är det. Vi är överens inom klubben om vägen framåt och hur den ska se ut. Det var en viktig faktor för mig när jag valde att fortsätta. Jag trivs väldigt bra med både laget, övriga ledare och kontoret. Och inte att förglömma, med Uppsala.

Kim och Thomas kom till Sirius Fotboll inför säsongen 2012. Det första året slutade med en tredjeplats i Division 1 Norra men året efter blev det en överlägsen serieseger och avancemang till Superettan. Första året i den nya serien slutade med en sjätteplats, det andra året med en tredjeplats och kvalförlust mot Falkenberg innan laget 2016 tog klivet upp till Allsvenskan där Sirius just nu huserar på en tredjeplats.

En framgångsrik bana så här långt och det är ingen tvekan om att föreningen är nöjda med uppgörelsen, som löper över de kommande tre åren.

– Det är oerhört glädjande att vi har lyckats förlänga avtalen med två av Sveriges absolut bästa tränare, säger Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom. Minst lika glädjande är att avtalen löper på tre år, alltså ända fram till den tidpunkt då den nya arenan ska stå klar. Kim och Thomas har skapat och utvecklat Sirius framgångsrika spelsystem och spelidé. På den vägen vill vi fortsätta.

Sirius Fotboll har vinnlagt sig om att få klart avtalet med tränarna i god tid innan det nuvarande avtalet löper ut, och det finns en anledning till det.

– Kim och Thomas är viktiga för Sirius fortsatta framgång och utveckling, säger klubbchefen Michael Lundgren. För oss var det viktigt att göra klart avtalen med Kim och Thomas så snart som möjligt för att få fortsatt hög kvalitet och kontinuitet i det goda ledarskap som varit Sirius Fotbolls framgångsfaktor.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch