”Kärleken till Sirius är kompromisslös”

  • App
02082021_1627886170.jpeg

Det är många som just nu visar prov på ett stort Sirius-hjärta. Solidariteten med laget, och gensvaret på att stötta klubben och laget, är också stort.
Ett uppskattat initiativ är ju de så kallade Hjärtebiljetterna.

En som tagit solidariteten på största allvar är supportern Jörgen Larsson som köpt hela 120 (!) stycken hjärtebiljetter i flera omgångar under mars och april…

Det är ju tuffa tider för alla men du väljer att solidariskt gå in och ditt hjärtas lag, hur tänkte du?

” Det handlar ju om kärlek och kärleken har inget pris. Kärleken jag känner för och till Sirius är ju kompromisslös. Har man förutsättningar att kunna hjälpa i de här tiderna så gör man ju det. Så tänkte jag.”

Hur länge har du varit Sirius-supporter?

” Hela mitt liv. Jag var faktiskt på gamla-gamla Studan när vi var uppe i Allsvenskan förra gången 1973-1974. Jag följde med min pappa och såg Sirius där och då. Sedan flyttade jag till Stockholm och då var det ett något mindre Sirius-engagemang under en period men sedan fick jag själv barn och ville ge dem samma sak som jag och min pappa hade och börjar gå på matcherna med dem. Allt det där föder en gemensam passion och en vacker plattform där man kan mötas. Fotbollen som sport är ju en konstform men allt det där andra, allt det runt omkring är också så vackert.”

På vilket sätt?

” Fotbollen väcker ju passionen till liv. Man kastas ständigt mellan hopp och förtvivlan. Kanske särskilt som Sirius-supporter. Men det finns något vackert i att känna så starkt för något som kanske egentligen inte är så viktigt. Men det blir viktigt. Det är vackert. I grund och botten tror jag det handlar om något så vackert och värdefullt som passion.”

”Hur tänker du om nybyggda Studenternas?”

”Jag är väldigt glad att den ligger på samma plats för det är ju helig mark. Det är ju fantastiskt vilket lyft det varit för klubben. Jag minns för några år sedan när vi var i kvartsfinalen i cupen och vi var i teorin bara några få matcher från att få en kvalplats till Europa League och det var samma år som United var i Europa League och vi kunde skämta om att det vore fint att se United jogga in en iskall vårdag på gamla Studan med en gräsmatta man knappt kan forcera…Sirius hade vunnit en sådan match…Det fanns allt en charm i det gamla också, i det där ruffiga.”

Hur mycket saknar du fotbollen?

”Man längtar ju hela tiden. Det är en unik och ansträngande tid vi lever i så man får göra det bästa man kan och anpassa sig efter förmåga men visst längtar man efter att få se matcher med Sirius igen.”

Sirius tackar Jörgen Larsson för hans solidariska stöd.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch