Karl Larson förlänger med Sirius

  • App
01082021_1627854443.jpeg

Sirius högerback Karl Larson skrev på måndagen på ett nytt 3-årskontrakt med klubben.

Kalle Larson kom till Sirius från moderklubben Brommapojkarna inför säsongen 2012, och nu står det klart att hans tid i Blåsvart inte stannar vid sex säsonger. 25-åringen skrev idag på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020. Sirius tränare Thomas Lagerlöf är nöjd över att få högerbacken med sig i ytterligare tre säsonger.

– Det är en spelare som varit med på hela resan, och fortfarande utvecklas varje vecka. Hans försvarsspel, både positionsmsäsigt men även en mot en, håller riktigt bra allsvensk klass och hans anfallsspel utvecklas hela tiden, säger Thomas Lagerlöf.

– Han är också en fantastiskt rolig kille att ha i en grupp och att träna. En typisk Siriusspelare som hela tiden vill utvecklas och bli bättre, vilket hela våran framgång bygger på. Kalle personifierar den andan.

Kalle Larson tilldelades Västra Sidans pris Årets Kjelledine för sina prestationer under säsongen 2014, totalt sett har han gjort över 100 matcher i Siriuströjan och i allsvenskan har han i år spelat från start i samtliga 20 matcher så här långt.

– Jag trivs jättebra i Sirius, med laget, coacherna och stan. Jag har skaffat mig ett liv i Uppsala under de här åren och såg ingen anledning att ändra på det. Rent fotbollsmässigt känns det också som att vi är på gång, vi har blivit bättre varje säsong och jag ser inte varför Sirius skulle nöja sig med att bara spela i allsvenskan, utan nu ska vi bli ännu bättre, säger Kalle Larson.

De sex åren i Blåsvart har passerat snabbt förbi, menar han.

– Även om man har varit på samma plats rent fysiskt känns det som att man hela tiden varit på en resa. Jag är väldigt glad att få vara en del av det, att skriva historia med Sirius. Det är något man kommer bli ihågkommen för när man lägger av.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch