Känslan är att jag är redo till säsongsstarten

02082021_1627886161.jpeg

Sam Lundholm är en av svensk fotbolls största talanger de senaste åren. Han har redan hunnit spela för AIK, varit proffs i Holland och i Danmark.
Sedan 2017 spelar han för Sirius.

Nyligen sade tränare Henrik Rydström att Sam Lundholm är Allsvenskans bästa spelare på sin position.
Den senaste tiden har Sam varit skadedrabbad men trots oron för framtiden vägrar han ge upp kampen.

Det är väldigt sällan som den rent psykiska effekten som skador skapar ventileras offentligt. Det är av vikt att en skadad spelare får tillgång till all den bästa rehab som finns och även får hjälp med att bibehålla hoppet på vägen tillbaka till fotbollen.

”Jag har haft koll på mina tidiga skador. Den här skadan har gjort att jag ibland haft svårt att stödja mig på foten. Så det är tufft. Men jag ger mig inte!”

En läkare sade i november att rehab efter operationen skulle ta sex veckor och att Sam skulle vara tillbaka i mars. Men fortfarande har han ont och vi skriver början av maj.

Hur mår du i detta, och hur går det med rehab just nu?

”Det är svårt att hitta exakt rätt kompetens för den här skadan men det går sakta framåt och känslan är att jag kommer vara redo till säsongstarten.””

En del av att vara skadad handlar ju om att ha människor omkring sig som kan pusha och som kan lyssna och samtala med en och så där. Har du människor du kan prata med under din väg tillbaka?

” Jag har både familj och vänner. Och jag har ju snackat med Stefano (Vecchia) i telefon om läget och så där. Jag har ju även min agent som jag kan prata med.”

När man hör med folk om dig så är det verkligen så att alla sitter och väntar på att du ska komma tillbaka. Exakt alla vittnar om vilken grym spelare du är. Kan du känna styrka i att det är väldigt många som hoppas innerligt att du ska komma tillbaka och som ser fram emot det?

” När man blir skadad så är det ju som att karriären stannar upp. Nu är man ju så sugen på att börja spela, så det är klart att det är tufft att vara skadad. För man vill ju växla upp, börja spela och man får liksom aldrig chansen att visa det.”

Känner du stödet ändå?

” Ja, det gör jag. Jag ger inte upp. Jag ska göra allt jag kan för att komma tillbaka och spela fotboll på den nivå som jag vet att jag kan spela på, och som jag har i mig.”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch