Kanadensiske målvakten Jonathan Viscosi till Sirius

  • App
02082021_1627885382.jpeg

Sirius målvaktsuppsättning inför den allsvenska säsongen 2020 är komplett. Den 28-årige målvakten Jonathan Viscosi ansluter till Blåsvart på ett ettårskontrakt!

Den kanadensiske målvakten Jonathan Viscosi är klar för Sirius! 28-åringen kommer senast från amerikanska USL-klubben San Antonio FC, och har skrivit på ett ettårskontrakt med Blåsvart. Därmed blir han en av tre målvakter i 2020 års Siriustrupp tillsammans med Hannes Sveijer och Lukas Jonsson.

– Jonathan är en rutinerad målvakt med erfarenhet från flera olika länder. Han är aggressiv i sin spelstil och känns som ett bra komplement till målvaktsgruppen tillsammans med Hannes och Lukas, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Jonathan Viscosi tränade med Blåsvart under den sista träningsveckan fram till ledigheten i slutet av november, och gillade vad han såg av Sirius och Studenternas under sina dagar i Uppsala.

– Det har varit ett mål för mig att komma till den här nivån sedan jag kom till Sverige 2016. Jag är väldigt glad att komma till klubben och är redo att göra det bästa av den chansen, säger Jonathan Viscosi.

– Jag var imponerad av upplägget, det var väldigt professionellt och man såg att det höll på att hända saker med arenan som byggs. Jag gillade att jobba med Karim (Fegrouch, målvaktstränare) och höra hans idéer.

Ottawa-bördige Jonathan Viscosi tillbringade sina collegeår i Buffalo, USA innan han fortsatte fotbollskarriären i Europa. Efter spel i den engelska åttondedivisionen med Tiverton Town och Carlton Town tog han sig till femtedivisionen National League, där han representerade Chester FC och Southport FC under två säsonger.

Hösten 2016 blev det en halv säsong med Oskarhamns AIK i division 1 södra innan Viscosi flyttade över Östersjön till Åbo-klubben TPS. Där var han med och vann den finska andradivisionen 2017 och spelade sedan säsongen 2018 i högstaligan Veikkausliiga. Nu återvänder han alltså till Europa efter ett år i den amerikanska andraligan.

– Jag fick prova på Sverige lite i Oskarshamn och hade sedan en fantastisk möjlighet med två år i Finland. Det här känns som nästa steg i min karriär efter ett år tillbaka i USA. Jag hoppas att jag kan komma in och visa vad jag kan bidra med, ta mina chanser och göra mig förtjänt av speltid, säger Jonathan Viscosi.

Han beskriver sig själv som en aktiv målvakt.

– Jag spelar ett aggressivt spel och är aktiv i luftspelet. Jag kommunicerar mycket, gillar att organisera försvarsspelet och att leda backlinjen framför mig, säger Jonathan Viscosi.

Fakta, Jonathan Viscosi
Född: 28 mars 1991 (28 år)
Position: Målvakt
Tidigare klubbar: Tiverton Town (2013), Carlton Town (2014), Chester FC (2014-15), Southport FC (2015-16), Oskarshamns AIK (2016), TPS (2017-18), San Antonio FC (2019)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch