Kalle Larson tackar för sig efter säsongen

  • App
KalleL2023_hemsida

Det står nu klart att trotjänaren Karl Larson gör sin sista match i Siriuströjan i samband med hemmamatchen mot Varbergs BoIS. Karl Larson har tillhört Sirius sedan säsongen 2012 och han har noterats för över 250 matcher i klubben.

Kalle Larson, elva säsonger i den blåsvarta tröjan – och nu hägrar din sista match i Sirius. Hur går tankarna?
– Det är såklart väldigt speciellt med en sista match efter elva säsonger. Jag känner på ett personligt plan att det är dags att gå vidare i livet, och jag tror även att klubben känner det. Därför känns det som ett ömsesidigt beslut, och det är såklart vemodigt på ett sätt att ta avsked till Sirius, Studenternas och till Västra Sidan. Men det känns som att det är dags för nästa kapitel nu. Den här tiden har betytt väldigt mycket för mig. Jag kom hit när jag knappt var 20 år – en ung pojke, och jag hade väl lite längre hår då än vad jag har nu och fotbollen i Sirius var något helt annat på den tiden. Nu har man fått vara med på en resa under drygt tio års tid där man har sett både klubben, staden och en själv utvecklas till en nivåer som jag kanske inte trodde fanns när jag kom hit. Så det är ett avsked som innehåller väldigt mycket känslor för mig. Det är svårt att bara sätta ett ord på allting, men i grunden så är jag väldigt tacksam för åren jag har haft tillsammans med Sirius. Det är något som jag håller väldigt högt i mitt liv hittills och samtidigt något jag vill ta farväl av på ett fint sätt här mot Varberg.

Du har varit med på resan från division ett till Allsvenskan. Hur sammanfattar du de här åren?
– Det har varit en fantastisk resa. Både klubben och jag har åstadkommit stora saker för Uppsala. Det är en tid som jag är väldigt stolt över. När jag kom hit höll vi till vid Löten i baracker och duschade i kallvatten – och nu är vi här på Studenternas med utsålda läktare och hela staden bakom oss. Det är en fantastisk resa vi har gjort genom division ett, upp till Superettan – etablerade oss där, och sedan tog vi steget upp till Allsvenskan och har nu också etablerat oss på den nivån. Det har varit fantastiskt att vara med på den resan, och jag är som sagt väldigt stolt över att ha varit delaktig i den.

Säkert många minnen, ta oss igenom det absolut starkaste Siriusminnet du har
– Det är svårt att säga ett konkret minne. Att gå upp en serie är väldigt speciellt. När vi vann 2013 var det extremt kul. Vi gick obesegrade genom hela säsongen och hade ett lag som kanske var alldeles för bra för division ett och samtidigt en väldigt fin sammanhållning och bra killar som egentligen var stommen på resan från division ett till Allsvenskan. Så 2013 generellt var en väldigt rolig säsong. Sedan såklart, Halmstad borta, när vi säkrade det allsvenska avancemanget 2016, var en fantastisk match. Många supportrar hade tagit sig ned dit. Det var en kall höstdag på naturgräs, och det var en väldigt fin kväll. Då var det också egentligen division ett-gänget som tog oss upp i Allsvenskan. I Allsvenskan finns det också många bra minnen. Premiärmatchen mot Djurgården på Tele2 Arena står väldig högt hos mig. Det var många i laget som gjorde sin första match i Allsvenskan och mycket folk på läktarna, men vi stod pall och vann matchen efter en bra prestation. Det är ett väldigt fint minne. IFK Göteborg i cupen 2014, kvartsfinal borta på Nya Ullevi är också en fin match som ligger mig varmt om hjärtat. Jag pratar gärna gamla goda minnen tillsammans med Västra Sidan efter sista matchen.

En sista hemmamatch hägrar som sagt, Varberg hemma. Vad har du för hälsning till alla i Siriusfamiljen?
– Det blir en väldigt speciell stund för mig. Jag hoppas att få säga hejdå till alla i Västra Sidan en sista gång, och samtidigt bara få njuta av en sista kväll här tillsammans – och få ett fint avslut. Jag önskar att vi ses på Studenternas den 6 november och att vi säger hejdå till varandra då.

Sportchef Ola Andersson om Kalle Larson:
– Kalles betydelse för Sirius, under hans år hos oss, går inte med att beskriva med ord. Kalle har varit med under resan där Sirius gått från division ett till att bli en allsvensk förening. En resa där Kalle har varit den röda tråden. Han är en kulturbärare som har varit oerhört viktig oavsett var vi befunnit oss i tabellen, oavsett vilka tränare vi haft eller vilka spelare vi haft i laget. Det har varit ett nöje att jobba med Kalle under de här åren – Karl Larson kommer alltid att vara en Siriuslegendar. Som ett tecken på Kalles betydelse för Sirius kommer vi inte att använda nummer tre under säsongen 2023.

2021-09-11 Sirius - Östersund

Klubbdirektör Christer Abrahamsson och Kalle Larson i samband med hemmamatchen mot IFK Norrköping (11 september, 2011), då Kalle hyllades för 250 matcher i Sirius.

Foto: PEBO-Foto.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch