Kalle Larson firade 101: ”Stolt över det”

01082021_1627844625.jpeg

I söndagens match mot Ljungskile på Studan fick Kalle Larson lite extra uppmärksamhet. I bortamatchen mot GAIS för en dryg vecka sedan gjorde han nämligen sin 100:e seriematch i Siriuströjan sedan han kom till Blåsvart inför säsongen 2012.

Under åren har han blivit ett mer eller mindre stående inslag i Sirius startelva, antingen i mittförsvaret eller ute på kanten, och denna hans femte säsong i klubben är så här långt inget undantag.

– Jag hade inte koll på exakt hur många matcher jag gjort, det är ingenting jag tänkt på förrän nu mot slutet när jag märkt att jag är uppemot hundra, men jag är stolt över det. Det är något man kan säga när man lagt av, att man gjort över 100 matcher i Sirius, säger Kalle efter söndagens 3-1-seger i match nummer 101.

– Vi börjar väldigt bra framför allt, och dödar nästan matchen efter 20 minuter. Vi använder vår fart på kanterna och kommer in bakom, Dragan och Ante gör det jättebra på topp. Det är stabilt bakåt, de kommer inte åt oss riktigt, säger han efter en stabil insats som mittback.

Efter rivstarten med tre mål på 18 minuter blev det visserligen ett mål även för bortalaget strax innan paus, men direkt hotad var aldrig Sirius seger.

– Det är lite onödigt att släppa in 3-1, vilket kanske ger lite liv åt matchen, men vi hanterar andra halvlek väldigt bra, eller tillräckligt bra för att det inte ska bli någon spänning. Jag tycker vi kan gå härifrån och vara nöjda, säger Kalle Larson.

Den backlinje han är en del av har mycket på grund av alla de skador som drabbat Sirius under våren tagit sig en mängd olika skepnader, men ändå kan man efter 13 fullbordade omgångar konstatera att Blåsvart släppt in delat minst mål i Superettan, samtidigt som man gjort allra flest framåt. Kalle Larson är den enda försvararen som spelat i, och startat, alla matcher.

– Vi gör det bra, vi släppte in ett skitmål idag men det är stabilt. Bergman som kommer in gör det jättebra, Kujtim som inte spelat så mycket på sistone har gjort det jättebra nu. Alla som spelar i backlinjen vet vad de ska göra, och det underlättar väldigt mycket.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch