Joseph Colley klar för Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627887648.png

Sirius Fotboll välkomnar den 21-åriga mittbacken Joseph Colley till klubben. Sirius och Chievo Verona har kommit överens om ett låneavtal med möjlighet till en permanent övergång för Joseph. Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2021.  

Joseph kommer senast från Serie B-klubben Chievo Verona och har innan dess även hunnit med att representera Chelsea FC där han spenderade fyra år i klubbens akademi. Josephs senaste klubbadress i Sverige var IF Brommapojkarna, hans moderklubb är Bro IK. Utöver sitt klubblagsspel har Joseph även representerat det svenska landslaget på U17- och U19-nivå. Joseph var närmare bestämt kapten för det svenska P99-landslaget.

Välkommen till Sirius, hur är känslan just nu?
– Det känns riktigt skönt att allt är klart. Jag har ju gått runt och tänkt på det här, så nu vill jag bara dra igång och visa vad jag går för.

Du var på plats och bekantade dig med klubben tidigare i år, vad var det som lockade med Sirius?
– Jag har följt klubben sedan innan och jag gillar sättet de spelar fotboll på. När jag fick höra att det fanns ett intresse från Sirius var det en självklarhet att jag skulle åka till Uppsala för att visa upp mig.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag är en bollskicklig mittback, jag är både trygg defensivt och offensivt. Mina bästa egenskaper är att jag är snabb, mentalt stark och bra i luftrummet. Jag pratar även väldigt mycket i mitt spel eftersom att jag gillar att styra och hjälpa mina medspelare.

Vad tänker du kring säsongen 2021?
– Jag är väldigt glad över att vara här, jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa laget att nå målen som är satta för den kommande säsongen.

Till sist, vad kan alla  Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig en vinnarskalle som kommer ge 100% i allt jag gör. Jag kommer även försöka lyfta laget så mycket som möjligt med hjälp av klubben och fansen.

Sportchef Ola Andersson om värvningen:
– Joseph väckte vårt intresse när han var här och tränade i februari. Då fanns det ingen möjlighet att ta in honom då vi var fullt bemannade på försvarspositionerna. Det har nu förändrats och i dialogen med Joseph och Chievo gavs det en öppning att ta in Joseph på lån med en möjlighet till permanent övergång efter säsongen. Med sina defensiva egenskaper kommer han komplettera våra övriga försvarare.

JOSEPH COLLEY
Ålder: 21(född 1999)
Position
: Mittback
Tidigare klubbar: Bro IK, IF Brommapojkarna, Chelsea FC, Chievo Verona.

Läs mer om Joseph
>> Intervju på svenskfotboll.se om Josephs tid som kapten för P99-landslaget (från 2018)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch