Jonsson tillbaka: ”Alla måste tro på det”

  • App
01082021_1627857977.jpeg

Lukas Jonsson är tillbaka i Sirius med förnyat självförtroende efter ett framgångsrikt halvår i Norge, en känsla han hoppas kunna dela med sig av.

Sedan i söndags är Lukas Jonsson tillbaka på Löten och i Sirius efter att ha spenderat våren på lån i norska Mjøndalen.

– Det är skönt att vara på plats och kunna köra på. Det har varit klart en tid nu att jag ska tillbaka och sedan har jag haft en veckas semester, så det är skönt att komma igång, säger han.

På Löten är det mesta sig likt.

– Det är klart det är lite nya grejer och lite nytt folk, men det är ju i stort sett samma. Man känner sig som hemma här efter tre år.

Tiden i Norge blev minst sagt lyckad. Med nio hållna nollor på 15 matcher var Lukas Jonsson en starkt bidragande orsak till att Mjøndalen hänger med i toppen i halvtid av den norska andraligan, och med den våren i ryggen hoppas han också kunna lyfta Sirius.

– Det känns bra, jag kommer in med gott självförtroende och ska försöka smitta av mig av det. Jag är väl ganska mycket en energimänniska oavsett, men för mitt spel gör det väldigt stor skillnad. Man känner sig mycket mer trygg på planen när man spelat femton matcher och har gjort det väldigt bra, säger Lukas Jonsson.

Situationen han kommer tillbaka till i Sirius är en annan än den han lämnade bakom sig i Norge, något han förstås följt och varit medveten om under våren.

– Man kan inte säga så mycket, det blir ju bara klyschor om att vi måste fortsätta tro på det och jobba hårt och sådär, men det stämmer ju också. Tror man inte att det går så kommer det inte att gå. Det är vi själva som kan fixa det. Som det såg ut idag på träningen så ska det mycket till om vi ska halka ur, säger han.

– Det har stundtals sett ganska okej ut spelmässigt, men vi släpper till lite för mycket stora chanser och gör inte mål på våra egna. Det är där vi får börja jobba. Segern mot BP var ett bra avstamp.

Nu ser Lukas Jonsson fram emot att få komma ut på planen i Siriuströjan igen. På söndag lär det vara dags när Blåsvart tar emot IFK Göteborg hemma på Studan.

– Jag är otroligt sugen, det ska bli riktigt härligt. Jag längtat efter den här matchen sedan det blev klart, man har vetat att 22 juli är ett datum att komma ihåg liksom. Det blir nog en bra match, och jag hoppas att vi kan styra och ställa lite som vi ska göra på Studan, säger han.

Stödet från Uppsalapubliken är det som kan göra skillnaden, menar Lukas Jonsson.

– Jag hoppas att det kommer lite folk och att alla verkligen sluter upp nu. Alla måste ju tro på det, det gäller inte bara oss i laget utan alla runt omkring också. Det smittar verkligen av sig på oss om andra visar att de tror på det och att de tror på oss, då kommer vi verkligen att växa av det. Det är otroligt viktigt att staden vill och tror att vi är kvar i allsvenskan nästa år.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch