Jonathan Lundbäck i låneavtal med Sandvikens IF

01082021_1627807346.jpeg

På lördagen blev det klart att den 21-årige anfallaren Jonathan Lundbäck, som kom till Sirius från IFK Östersund inför säsongen, kommer att ingå i ett låneavtal mellan IK Sirius och Sandvikens IF, för närvarande på andra plats i Division 2 Norra Svealand, säsongen ut.

Avtalet innebär att Jonathan, som gjort fyra inhopp och ett mål i Superettan under våren, kommer att stå på en utlåningslista klubbarna emellan, vilket gör att han dels fortfarande kan spela med Sirius i Superettan, men också spela med Sandviken i Division 2 de veckor då han inte får speltid i Sirius. Han kommer fortfarande att träna och spela i Sirius, och komplettera det med träningar och matcher i Sandviken när det passar och finns behov av det.

– Sandviken ställde frågan och hade ett behov av Jontes spelartyp. Jonte kände precis som vi i ledarstaben att nu har han spelat U21 hela våren och fått ganska lite speltid i Superettan, och blir det inte mer speltid hos oss under hösten så mår han bra av att spela lite riktiga tävlingsmatcher också, och det här var ett ypperligt tillfälle att säkra upp det. Nu kommer han antingen att spela Superettan eller Division 2, och därmed bli garanterad tävlingsmatcher under hösten. Det i en bra miljö, Sandviken har en grundfilosofi som är ganska lik vårt spelsätt, och det är en klubb med publik och tidningar som skriver, det är på allvar på så sätt, säger Thomas Lagerlöf.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch