Jonathan Ederström förstärker tränarstaben i Sirius U19

02082021_1627887195.jpeg

Jonathan Ederström förstärker tränarstaben i Sirius U19. Jonathan kommer leda laget tillsammans med Johan Nilsson under den kommande säsongen. Jonathan kommer senast från Karlslunds IF i Ettan Norra där han utgjort en del av tränarstaben kring A-laget sedan 2016 samt arbetat som akademiansvarig sedan 2017. 

– Det känns väldigt spännande att snart inleda mitt uppdrag hos Sirius. Jag har varit i Karlslund i fem år och har sedan en tid tillbaka varit sugen på en ny utmaning. Mina första intryck är att Sirius är en förening där det finns väldigt kompetenta människor som man kan lära sig mycket av, så jag ser väldigt mycket fram emot min arbetsstart. Det ska också bli kul att dela med mig av mina erfarenheter, jag tror att vi tillsammans kommer fortsätta utvecklingen av föreningen.

Hur skulle du beskriva dig själv som tränare och ledare?
– Jag är tydlig med att spelarna äger sin egen utveckling. Har de ett starkt driv och en stark vilja kommer vi tillsammans kunna göra allt för att de ska bli bättre fotbollsspelare. Som ledare krävs det också att man kan anpassa sitt ledarskap utifrån behovet hos människan och individen. Den typen av relationsskapande vill jag jobba mycket med. Jag är även analytiskt intresserad och gillar att vrida och vända på saker. Som fotbollstränare har jag passion för det jag gör – oavsett om det handlar om träning, match eller ett individuellt samtal. Att arbeta med fotboll är ju inte bara ett jobb, det är en livsstil.

Akademichef Petter Hansson om rekryteringen av Jonathan Ederström:
– Med sin breda erfarenhet från division ett var Jonathan väldigt intressant för oss när vi skulle tillsätta tränarposten för U19-laget. Jonathan har tidigare haft en delad roll där han både jobbat med akademi- och seniorverksamheten i Karlslund, men här i Sirius kommer han främst fokusera på vårt U19-lag. Det känns väldigt kul att vi kunde tillsätta tränarposten med en sådan meriterad tränare som Jonathan. Jag är säker på att han kommer bidra till en ännu bättre träningsmiljö för våra spelare.

Jonathan inleder sin anställning i Sirius Fotboll efter årsskiftet.

Vi hälsar Jonathan Ederström varmt välkommen till klubben!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch