Jonathan Ederström ny scoutingansvarig

900x700_JE

Det står nu klart att tidigare huvudtränaren för U19 Jonathan Ederström tar över som ny scoutingansvarig efter Adrian von Heijne den 1 januari 2023.

Jonathan kom till Sirius Fotboll inför säsongen 2021 och hade då tillsammans med Johan Nilsson huvudansvaret för akademins U19-lag. 2022 förlängde Jonathan sitt avtal med Sirius U19 och fick samtidigt ett övergångsansvar för de spelare som är tänkta att ta klivet från akademin till A-truppen.

Sportchef Ola Andersson:
– Det är roligt att Jonathan väljer att fortsätta samarbetet med Sirius och jag tror mycket på Jonathan i rollen som scoutingansvarig. Jonathan har en gedigen fotbollskompetens från tränaryrken och omställningen till scout kommer att gå bra tack vare hans förståelse för var Sirius är och vart Sirius ska i samband med att han har varit hos oss i några år. Vi hälsar Jonathan välkommen hos oss och han kommer att smyga igång arbetet under hösten medan Adrian von Heijne är kvar och på så vis smidigt fasa in Jonathan i rollen som scoutingansvarig.

Jonathan Ederström:
– Först och främst är jag väldigt glad och tacksam över att få det här förtroendet. Rollen som scoutingansvarig samt att assistera Ola i sportchefsfrågor skiljer sig lite mot vad jag har gjort tidigare, men efter flera bra samtal med Ola de senaste veckorna har jag blivit mer och mer taggad på hur vårt samarbete kan komma att utvecklas och se ut i framtiden Närmast väntar en övergångsperiod där jag kommer att arbeta nära Adrian och sen ser jag verkligen fram emot att jobba hårt tillsammans med Ola, tränarstaben och övriga ledare för att fortsätta att driva Sirius Fotboll framåt.

Foto: Alex Saleh

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch