Jonathan Ederström förlänger sitt ansvar för Sirius U19 och får ny roll mot A-laget

900x700_JE

Jonathan Ederström kom till Sirius Fotboll inför säsongen 2021 och har tillsammans med Johan Nilsson haft huvudansvaret för akademins U19-lag. Laget har stått för en fin säsong och slutade till sist på en andraplats i P19 Allsvenskan Norra. Nu står det klart att Jonathan förlänger sitt avtal med Sirius U19 samtidigt som han får ett övergångsansvar för de spelare som är tänkta att ta klivet från akademin till A-truppen.

I Europa benämns motsvarade roll som transition coach – det vill säga den ledare som har ett övergångsansvar för de spelare som är tänkta att ta klivet från akademin in i A-truppen. Förutom att fortsätta sitt engagemang med klubbens U19-lag kommer Jonathan ansvara för utvecklingen av de akademispelare som är tänkta att ta klivet upp i A-truppen.

Sportchef Ola Andersson:
– Jonathan kom till oss inför säsongen 2021 och tillsammans med övriga ledare inom akademin har han bidragit till den fina säsongen som akademin och vårt U19-lag stått för. Vi är nu överens om förlängning av hans avtal med U19-laget och tillför även det här nya ansvaret om transition coach. Jonathan kommer utgå från akademins U19-lag men kommer ingå mer i arbetet kring A-laget än tidigare. I och med den här tillsättningen tar vi ett till steg i vår strategi att få upp fler akademispelare till vår A-lagsverksamhet.

Jonathan Ederström:
– Först och främst så känns det fantastiskt roligt med en ny utmaning och en ny roll. Vi har haft ett väldigt bra år med U19 och jag ser verkligen fram emot att fortsätta det arbetet. Samtidigt är jag både glad och tacksam över att bli en del av Sirius allsvenska ledarstab och att komma närmare seniorfotbollen igen känns som helt rätt steg för mig i min egen utveckling. Ola har varit tydlig med vad klubben vill få ut av rollen och nu är det upp till mig, Daniel Bäckström och övriga ledare att forma ett bra arbetssätt som gynnar spelarna i deras utveckling. Vi ska inte bara få upp fler blåsvarta spelare i A-laget, vi ska också få upp bättre blåsvarta spelare.

Foto: Alex Saleh

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch