John Junior Igbarumah klar för Sirius

  • App
01082021_1627859233.jpeg

Sirius tredje nyförvärv för säsongen heter John Junior Igbarumah. Den finurlige yttern och fjolårets skyttekung i Division 1 Norra har imponerat under några veckors provspel på Löten, och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Blåsvart.

John Junior Igbarumah är ett inte helt obekant ansikte för inbitna Siriussupportrar. Förutom att den snart 27-årige nigerianen nu tränat med Sirius i ett par veckor och stod för en pigg insats i fredagens träningsmatch mot Örebro var han också en motståndare som drog blickarna till sig redan 2011, då den tekniske yttern spelade för Sirius dåvarande seriekonkurrent Syrianska IF Kerburan i Division 1 Norra.

– Sirius är en spännande klubb, jag känner Moses Ogbu och det var en av de första klubbarna jag tränade med när jag kom till Sverige 2010. Sedan skrev jag på för Syrianska Kerburan 2011 och spelade mot Sirius tre gånger, säger John Junior Igbarumah.

Sedan dess har det blivit spel även i Sandvikens IF och nu senast Carlstad United för John Junior, som fostrades i den nigerianska akademin FC Dynamo precis som Moses Ogbu. 2018 gjorde han sin kanske bästa säsong hittills i karriären med 17 mål i Norrettan. Det ledde efter att kontraktet med Carlstad United löpt ut till några veckors provspel i Sirius, och där har han imponerat så pass att han nu är Blåsvarts spelare för de närmaste två åren.

– Det känns jättebra, jag är glad för chansen jag får och hoppas jag kan göra mitt bästa, säger John Junior Igbarumah.

– Jag hoppas att fansen ska respektera mig som en hårt jobbande spelare, jag gör mitt bästa varje träning och varje match, varje chans jag får.

Sirius sportchef Ola Andersson är nöjd med att Igbarumah nu efter en lång tid på den blåsvarta radarn till slut är Siriusspelare.

– Vi har haft koll på John i ganska många år nu och velat ge honom chansen. Han är en konstruktiv spelare som var poängkung i division 1, och så som vi ska spela i år tror vi att han kommer att passa in bra. Han har gjort det bra i träning och gjorde det bra i första halvlek mot allsvenskt motstånd i fredags, säger Ola Andersson.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch