Johan Karlsson lämnar Sirius Fotboll

JK_HEMSIDAN2

Sirius Fotboll och Kalmar FF är överens om en övergång av Johan Karlsson. Johan ansluter omedelbart till den nya klubben.  

Johan Karlsson kom till Sirius akademi från Sunnersta AIF inför säsongen 2018. Därefter blev det några år i akademin innan Johan började träna och tillhöra A-lagsverksamheten allt mer. Den allsvenska debuten skedde i samband med hemmamatchen mot Örebro SK i juni 2020 och strax därefter blev Johan permanent uppflyttad till A-laget. Johan har sedan dess varit med och konkurrerat om speltid på flera positioner i A-laget. Det har blivit matcher som såväl innermittfältare som wingback. Johans första allsvenska mål kom i segermatchen mot Degerfors IF hemma på Studenternas i juli 2021.

Det blev totalt 58 tävlingsmatcher i A-lagströjan för Johan. Nu står det klart att hans karriär fortsätter i Kalmar FF.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi har haft en dialog med Johan om en förlängning under våren, men han har valt att skriva på för Kalmar från och med säsongen 2023. Något som Johan kunde göra med ett halvår kvar på vårt nuvarande avtal. Efter övervägande har vi kommit överens med Kalmar om en direkt övergång i stället för att vänta säsongen ut. Vi önskar Johan lycka till i sin fortsatta karriär och ser honom gärna som en Siriusspelare i framtiden.

Johan Karlsson:
– Jag kom till Sirius med en dröm, en dröm om att en dag få dra på mig den blåsvarta tröjan inför ett fullsatt Studan i Allsvenskan. Den drömmen har jag fått uppleva och kommer bära med mig för resten av livet. Jag vill rikta ett stort tack till alla ledarna i akademin som gör ett fantastiskt jobb. Ett stort tack till alla tränare i tränarstaben. Ett stort tack till mina lagkamrater. Ett stort tack till alla människor som engagerar sig i klubben och driver den framåt. Och framförallt ett stort tack till er supportrar, oavsett resultat har ni fortsatt sjungit och burit fram oss i vått och torrt! Sirius har, och kommer alltid ha, en speciell plats i mitt hjärta. Klubben är i bra händer och jag önskar er ett stort lycka till framöver.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch