Johan Holmström ny fystränare i Sirius

  • App
01082021_1627859041.jpeg

Johan Holmström lämnar Gefle IF efter 19 år och blir ny fystränare i Sirius Fotboll.

Johan Holmström blir Sirius nya fystränare. Han har en bakgrund som fystränare i Gefle IF under 19 år, men tar nu alltså klivet till Uppsala och Sirius för en ny utmaning.

– Det känns fantastiskt kul. Efter 19 år blir det så att man kanske står och stampar, och risken är att man blir bekväm, även om jag inte upplever att jag blivit det. Nu kommer jag in i en konstellation med Mirza och Henrik där det är tre olika klubbar som ska mötas i ett tänk, och det ger fantastiska diskussioner på en gång. Det är en utmaning men ger också stora möjligheter, säger Johan Holmström.

Rekryteringen är en del av en omorganisation i ledarstaben, där målet varit att få in en renodlad fystränare som är integrerad i varje fotbollspass, och på det sättet ytterligare utveckla fysträningen och det skadeförebyggande arbetet kring A-laget.

– Viktor Helander har gjort ett jättebra jobb i en kombinerad roll, med vår ibland helt omöjliga skadesituation. Nu omorganiserar vi kring de här bitarna för att få in en mer renodlad fystränare tillsammans med Anton Hagberg som naprapat. Johan är väldigt duktig, han är fotbollsinriktad med sin fys och har jobbat länge i Gefle, men har samtidigt förkovrat sig i den nya fysiologin inom fotbollen, som förändras hela tiden, säger Sirius tränare Mirza Jelecak.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch