Johan ”Farsan” Haglund blir Sirius SLO

  • App
01082021_1627850791.jpeg

Johan’ ’Farsan’’ Haglund är en Siriussupporter och medlem i supporterföreningen Västra Sidan som nyligen blivit vald till Sirius Fotbolls Supporter Liaison Officer(SLO). Varje Allsvensk klubb ska ha en SLO och Johan berättar mer vad det innebär.

– Som SLO ska man vara länken mellan klubb och supportrar, du ska även samverka med motståndarlagets SLO. Inför premiären mot Djurgården tog jag kontakt med deras SLO och frågade var det är okej att våra supportrar håller till innan match, så att vi inte väljer samma ställe som deras supportrar. Jag tror också att det är viktigt att det är en person som själv kommer från supporterleden som förstår hur supporterskapet fungerar och dessutom känner vissa av supportrarna.

Smeknamnet’’Farsan’’ har han haft i många år och det kom till när han började spela volleyboll i Uppsala.

– Det var en kille i laget som råkade ha samma efternamn som mig så jag började kalla honom för’’lillebror’’, då kontrade han med att kalla mig för’’Farsan’’. Jag fick barn i samma veva så smeknamnet har levt kvar sen dess.

Johan började följa Sirius Bandy i början på 90-talet men efter att en barndomsvän (Henrik Eriksson) började lira i Sirius Fotboll fick han upp ögonen för fotbollen.

– Det var dock först 2005 som jag började följa fotbollen regelbundet, och efter ett par år blev jag också medlem i Västra Sidan, sedan var jag fast.

’’Farsans’’ stora intresse för musik går inte att ta miste på då han bland annat har skrivit’ ’Stjärnan lyser’’, en låt som dessutom sjungs flitigt av västra sidan supportrarna. Något annat som förknippas starkt med farsan är intresset för beachvolleyboll.

– Jag har bara missat en  sommar med beachvolleyboll på Tofta strand på Gotland sen 1992, folk som följer mig på sociala medier vet att jag använder mig av hashtaggen ’’ofta på Tofta’’ rätt ofta.

Sirius första allsvenska premiär på 43 år närmar sig och Johan är optimistisk.

-Som ”västring” har man oftast en positiv inställning till vilken placering man kommer få, jag tror på nedre halvan av tabellen men ovanför strecket. Jag tror vi slutar tia.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch