Johan Andersson lämnar för nya utmaningar

  • App
01082021_1627855160.jpeg

Johan Andersson har tackat nej till en kontraktsförlängning med Sirius och lämnar därmed efter sju år klubben för att söka sig vidare i karriären.

I och med att Johan Anderssons avtal med Sirius löper ut efter årets säsong erbjöds han ett nytt kontrakt. Det har han nu själv valt att tacka nej till för att söka nya utmaningar på annat håll. Sirius tränare Thomas Lagerlöf hade gärna sett att Johan Andersson stannat i Blåsvart, men respekterar 22-åringens beslut att gå vidare i karriären.

– Johan har följt oss väldigt länge, och ända sedan han tog sina första stapplande steg i en träningsmatch på Löten har han alltid satt avtryck med sin frejdiga spelstil och utvecklats både som människa och som spelare i Sirius. Det känns tråkigt att han lämnar, vi hade gärna haft honom kvar, men vi kan bara acceptera hans beslut att söka nya utmaningar och önska honom lycka till, säger Thomas Lagerlöf.

Johan Andersson fick sitt genombrott i A-lagssammanhang under säsongen 2015 då han började spela regelbundet i Superettan, ofta på sin nya position som högerback. Med sin snabbhet och avslutsförmåga har han sedan dess fortsatt att vara ett stort offensivt hot på högerkanten. Han har dock också dragits med en del skadeproblem, och inte alltid spelat regelbundet. Nu känner han att det är dags för ett miljöombyte.

– Jag känner att jag kört fast lite och tror att jag kommer må bra både som människa och som fotbollsspelare av att testa vingarna någon annanstans. Det var ett tufft beslut att ta, jag har varit i klubben länge och hade inte varit där jag är i min karriär utan Sirius. Det är jag evigt tacksam för, och jag hoppas verkligen att jag en dag kan återvända i någon roll, säger Johan Andersson.

– Jag är stolt över att ha representerat Sirius och över att ha varit med på den här fantastiska resan, i Sirius första allsvenska säsong på så länge. Jag vill tacka alla runt klubben, spelare, ledare och supportrar som har hjälpt mig under de här åren.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch