Jobba i Sirius akademi

02082021_1627886757.jpeg

Vill du jobba i en av Sveriges bästa akademier?

IK Sirius Akademi har sedan starten 2012 växt till en organisation med ett 20-tal anställda, sju akademilag och cirka 150 spelare och ingår i huvudföreningen IK Sirius Fotboll. Inför årets säsong har fyra av våra akademispelare skrivit på A-lags kontrakt till allsvenska representationslaget vilket är ett kvitto på nyttan av en bra akademiverksamhet. Sirius har som förening utvecklats och vuxit de senaste åren och vi vill fortsatt ligga i framkant i denna tillväxtprocess. Varje år förbättrar vi verksamheten på flera olika plan och inför säsongen 2021 kommer vi söka arvoderad personal till tre olika tjänstebeskrivningar.

Det är, om inte annat förhandlas, deltidstjänster med oregelbundna arbetstider som även omfattar kvällar och helger. Du arbetar på uppdrag av Akademichefen.

Vill du vara med och skapa framtidens fotbollsspelare? Då ska du söka våra tjänster redan idag.

Instruktör U13-U19

Vi söker dig som har ett brinnande hjärta för fotboll och vill utveckla såväl ungdomsspelare som dig själv. Du har några års erfarenhet som tränare och kanske också som övergripande ansvarig i någon klubb. Du bör ha kommit en bit fram i SvFF:s tränarutbildning och vi ser helst att du inriktat dig mot ungdomsspåret med A-Ungdoms diplom som samt gärna någon annan utbildning på högre nivå.

Vi förväntar oss att du är bekväm med att hålla utbildningar och prata inför större grupper. Du är pedagogisk och tydlig i ditt sätt att förmedla instruktioner och anvisningar.

För att klara rollen krävs att du planerar och organiserar arbetet och bokför detta digitalt. Du är helt klart bekväm med dator då du visar videoanalyser och digitala matchplaner i ditt arbete.

Som person vill vi att du har bra självkänsla och självförtroende samt utstrålar energi som smittar av sig och du har lätt för att samarbeta med andra i samma team eller med andra lag i organisationen.

Vi använder oss av The Sirius Way som arbetssätt och spelarutvecklingsplattform. Du behöver snabbt kunna sätta dig in i våra spelsätt och Sirius Akademins synsätt för att ta våra spelare till den yttersta nivån som i första hand är vårt representationslag i Allsvenskan. Du har löpande dialog med Akademichef/Utvecklingschef gällande spelarna och verksamheten.

Koordinator U13-U16

Vi söker dig som har ett brinnande hjärta för fotboll och vill utveckla såväl ungdomsspelare som dig själv. Du har något års erfarenhet som tränare och du bör som krav ha gått SvFF:s tränarutbildning B-Ungdom.

Du kommer att vara spindeln i nätet mellan fyra närliggande akademilag, U13, U14, U15 och U16. Vi ser dig som en ordningsam och snabbfotad administratör där du kan hålla många processer igång samtidigt. Du har lätt för att samarbeta då du dagligen har kontakt med de instruktörer som har huvudansvaret för akademilagen. Ibland kan även du en av instruktörerna för att verkligen se och kunna analysera vad som behöver utvecklas i respektive spelar- och ledartrupp.

Som person vill vi att du har bra självkänsla och självförtroende och är van att tala för grupper då du bland annat håller i föräldramöten. Du gillar att samarbeta med andra i samma team eller med andra lag i organisationen och medverkar gärna under utvecklingssamtal med spelare för att lägga en bra grund för spelarutveckling för dina akademilag.

Du har löpande dialog med Akademichef/Utvecklingschef gällande spelare och verksamhet och du följer kontinuerligt upp att våra riktlinjer som The Sirius Way efterföljs.

Lagledare U13-U19

Har du erfarenhet av fotboll och vill bidra till utvecklingen av nästa elitspelare som skriver A-lags kontrakt? En lagledare till vår akademiverksamhet är en mycket viktig del av teamet och vi söker dig med ett stort intresse av att arbeta med ungdomar som har ett öga för administrativa och praktiska frågor och har lätt att samarbeta i en snabbfotat organisation.

Du kommer att vara knuten till ett av våra akademilag under hela fotbollssäsongen där du ser till att allt flyter på som det ska och efter våra riktlinjer som beskrivs i The Sirius Way. Du samarbetar med laginstruktörerna och rapporterar till koordinator och huvudinstruktör.

Vi är Sirius

Alla som arbetar inom Sirius fotboll respekterar och följer idrottsförbundets värderingar och efterlever organisationens policys, uppförandekod och betydelsen av ”Vi är Sirius”. Vi eftersträvar mångfald och jämställdhet och söker aktivt efter olikheter hos våra medarbetare. Vi anser att mångfald bidrar till ett bättre arbetsklimat, ökad kompetens och ett bredare perspektiv på verksamheten.

Hur ansöker du:

Maila CV och personligt brev till petter.hansson@siriusfotboll.se

Vi intervjuar och tillsätter tjänsterna löpande.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch