Joakim Persson lånas ut till IK Brage

Text_Spelarpresentation_JP_v2

Sirius Fotboll är överens med Superettanklubben IK Brage om ett säsongslångt låneavtal för Joakim Persson. Det blir Joakims andra lånesejour i Borlänge-laget då han spenderade stora delar av fjolårssäsongen i samma lag.

I juli 2021 förlängde Joakim Persson sitt A-lagskontrakt med Sirius Fotboll samtidigt som han signerade ett låneavtal med Superettan-klubben IK Brage. Joakim noterades för 17 matcher och tre mål för Borlängeklubben som slutade på en tiondeplats i Superettan.

Det nya låneavtalet med IK Brage sträcker sig över hela säsongen 2022 och Joakim ansluter direkt till laget.

Joakim Persson inledde sin Siriuskarriär i akademins U16-lag, den allsvenska debuten skedde mot Östersund hösten 2019, och därefter signerades det första A-lagskontraktet efter säsongen 2019. Fotbollsåret 2020 blandade Joakim framträdanden i Allsvenskan med att även spela matcher med IFK Luleå i Ettan Norra. Säsongen 2021 noterades Joakim för tre allsvenska framträdanden innan han lånades ut till IK Brage.

 Joakim Persson om det nya låneavtalet:
– Det känns bra att få fortsätta en säsong till hos Brage. Jag tror att den här lösningen är bra för både mig, Brage och Sirius. Omgivningen här i Brage är perfekt för mig just nu och jag hoppas att jag kan hjälpa laget att nå så stora framgångar som möjligt under året. Efter den här säsongen har jag två år kvar på mitt avtal med Sirius så det känns även spännande kring vad som kan hända i Sirius under åren som kommer. 

Sportchef Ola Andersson
– Joakim spenderade halva fjolåret hos Brage med goda resultat. Vi har haft en kontinuerlig dialog med Brage och det har inte varit någon tvekan om att Joakim varit uppskattad hos dem. Vi ser Joakim som en del av Sirius framtid, samtidigt vet vi att speltid är det allra viktigaste för hans utveckling just nu. Hos Brage vet vi att det finns goda förutsättningar för att utvecklas– och därför ser vi den här utlåningen som en investering för Joakims framtid. När säsongen 2022 väl är över har vi två år kvar på vårt avtal och det ska bli spännande att se vilka kliv Joakim har tagit efter den här säsongen.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch