Joakim Persson: ”Jag vill så mycket mer”

  • App
02082021_1627886096.jpeg

Joakim Persson, född 2002, gjorde sina första träningar med A-laget så sent som sensommaren 2019. Under det året gör han också sin allsvenska debut och i november 2019 skriver han kontrakt med A-laget.

Under lägret i Spanien tog Persson stora kliv fotbollsmässigt och det är en resa som har fortsatt under våren.

Mohammed Saeid sade nyligen att Persson är den spelaren som tagit störst kliv under försäsongen i år.

” De är klart att man blir glad av att höra det. Det handlar främst om saker och ting som jag utvecklat som jag inte var så bra på tidigare och som man verkligen måste lära sig som anfallare. Det handlar om det felvända spelet, när man precis vunnit bollen. Det har jag verkligen blivit bättre och bättre på. Men också spelet i boxen och inlägg och ”one-touch” och allt det där har jag verkligen börjat lära mig. Jag är också glad att jag har tålamod och att jag inte stressar.”

Hur har den första tiden i A-laget varit för dig?

”Det har varit både roligt och väldigt lärorikt. Sirius är ett perfekt steg för min utveckling. Den största skillnaden mellan U-19 och A-laget är nog farten. Träningarna är också mycket viktigare här. Det är väldigt mycket mera fart och högre tempo. Allt som ska ske måste ske snabbare.”

Hur mycket av utveckligen sitter i det mentala och psykiska för en ung framgångsrik spelare som du?

” Jag har nog rätt starkt psyke men jag behöver fortfarande förbättra det. Jag har ju alltid varit dominant där jag varit tidigare och sedan när man får komma till en allsvensk klubb blir det en stor skillnad men jag tycker ändå att jag gjort det ganska bra men det är viktigt att man hela tiden håller det mentala i träning.”

Hur är gruppen, hur har den?

”De har tagit emot mig väldigt bra. Det är ju en ganska ung trupp och många har varit där jag har varit och de äldre tar verkligen hand oss unga.”

Vilken är din favoritliga vid sidan av Allsvenskan?

” La Liga eller Premier League.”

Hänger man med när Henrik Rydström gör sina teoriutbildningar?
” (Skratt) Ja… Jag hänger med i alla fall…”

När du var ung, drömde du om Allsvenskan eller var din dröm att bli proffs direkt?

” När jag var yngre drömde jag absolut om Allsvenskan. Sedan har man ju så klart drömmar om de stora ligorna. Men det är absolut inte så att jag nu går omkring och tänker att jag ska bli proffs utomlands. Jag har ju knappt spelat i Allsvenskan än.”

”Du gjorde ju din allsvenska debut förra säsongen mot Östersund, och sedan spelade du även mot Kalmar FF. Hur var det att debutera i Allsvenskan?

” När jag gick reda på att jag var med i truppen blev jag nervös. Men sedan när det var match och jag kom in kände jag mig bara taggad. Det var ju något jag drömt om, att debutera i Allsvenskan. Men nu är jag sugen på att göra så oändligt mycket mer än så!”

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch