Joakim Persson förlänger sitt kontrakt med Sirius Fotboll

JP_hemsidan

Joakim Persson förlänger sitt avtal med Sirius Fotboll över säsongen 2026. Den Rimbofostrade anfallaren har tillhört Sirius verksamhet sedan säsongen 2018 och är en av flera akademispelare som tagit steget upp till A-laget under de senaste säsongerna.

 

Joakim inledde sin Siriuskarriär i akademins U16-lag, den allsvenska debuten ägde rum mot Östersund hösten 2019, och därefter signerades det första A-lagskontraktet efter säsongen 2019. Säsongen 2020 och första halvåret av 2021 konkurrerade Joakim om speltid i Allsvenskan, därefter blev det två framgångsrika lånesejourer i Superettan-laget IK Brage. Först ett halvår, sedan ett säsongslångt lån under fjolåret där Joakim noterades för sju mål på 26 framträdanden. Precis innan årsskiftet publicerades en längre intervju med Joakim på Sirius Play – ett samtal om hans tid i Brage och hans tankar om framtiden.

 
Sedan försäsongen 2023 är Joakim åter i Blåsvart och han har ofta utgjort en del av startelvan under såväl försäsongen som uppstarten av Allsvenskan. Nu står det klart att Joakims avtal med Blåsvart förlängs över säsongen 2026.

Joakim Persson om det nya avtalet:
– Det känns underbart att få skriva på det här nya kontraktet med Sirius. Jag kommer att göra allt för klubben och staden. Jag tror på det vi har på gång och jag ser fram emot fler säsonger på Studan.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi är glada över att förlänga med Jocke. Med starten på den här säsongen har han visat att han tagit ytterligare steg i sin utveckling under utlåningstiden. Jockes spets är hans snabbhet, och nu får vi tillsammans möjlighet att utveckla honom till en ännu mer komplett anfallsspelare.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch