Joakim Persson förlänger och lånas ut till IK Brage

  • App
02082021_1627888086.jpeg

Joakim Persson har idag förlängt sitt avtal med Sirius Fotboll samt även signerat ett låneavtal med Superettanklubben IK Brage. Det nya avtalet med Sirius sträcker sig över säsongen 2024 och låneavtalet med IK Brage sträcker sig över resten av säsongen 2021.

Joakim Persson är en av flera akademispelare som tagit klivet upp i Sirius A-lag under de senaste säsongerna. Joakim inledde sin Siriuskarriär i akademins U16-lag, den allsvenska debuten skedde mot Östersund hösten 2019, och därefter signerades det första A-lagskontraktet efter säsongen 2019. I år har det blivit tre allsvenska framträdanden för Joakim, och nu står det klart att han fortsätter säsongen 2021 i Superettan och Borlänge-laget IK Brage.

 Joakim Persson om det nya avtalet och utlåningen:
– Det ska kul att spela tre och ett halv år till här i Sirius. Jag har spelat här sedan U16 och trivs väldigt bra i klubben. Samtidigt känns det bra att få komma till Brage och få testa på att spela i Superettan.

Sportchef Ola Andersson
–  Vi tror på Joakim, men samtidigt behöver han speltid just nu och därför har vi, tillsammans med IK Brage, hittat ett bra scenario för honom. Vi förlänger Joakims avtal med Sirius till och med 2024, och han lånas ut till Brage resten av den här säsongen. I Brage kommer hans chanser till speltid öka jämfört med konkurrenssituationen i Sirius.

 

 

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch