Joakim Lundberg – ny säkerhetsansvarig

02082021_1627886542.jpeg

Vi välkomnar Joakim Lundberg till rollen som säkerhetsansvarig för Sirius Fotboll.  

Joakim arbetar idag som eventchef på Göransson arena i Sandviken och var innan det enhetschef på Gavlehov i Gävle. Som enhetschef på Gavlehov var Joakim ansvarig för Gavlevallen under matcher i Allsvenskan och Superettan.  Joakim har under många år arbetat med säkerhet under festivaler, konserter och sportevent.

Joakim sitter i ledningshytten under svenska fotbollslandslagets matcher på Friends Arena och har ingått i fotbollsförbundets säkerhetsorganisation under två världsmästerskap.

Joakim har även haft säkerhetsuppdrag i Finland, Norge, Estland, Frankrike och Ryssland.  Joakims vana att hantera stora publikflöden kommer främst genom erfarenheten av stora konserter på många av Sveriges största arenor till exempel Globen, Tele2 Arena, Göransson Arena, Friends Arena och Ullevi.

– Jag tror att min erfarenhet av många olika sorters event såsom festivaler, turnéer, konserter, företagsevent och många stora internationella event som Eurovision Song Contest, Europa League-finalen, VM i fotboll, UFC på globen och Tele2 Arena + över 1000 konserter kan bidra till att göra Sirius matcher på Studenternas både säkra och trevliga.

Du har redan tjuvstartat arbetet lite, hur har första tiden varit?
– Jag har snabbt kommit in i organisationen och fått lära känna nya Studenternas. Det är en spännande utmaning med en ny arena. Mina tidigare erfarenheter från Svenska fotbollsförbundet, Gavlevallen och turnéer landet runt gör att jag är bekant med många arenor, lag, säkerhetsansvariga, domare, SLOer och delegater sedan tidigare. Det är otroligt spännande att komma in i en ny organisation som sprudlar av energi trots ett mycket svårt läge med Covid-19. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet och struktur för evenemangsgruppen och speciellt säkerhetsarbetet. Daniel har gjort ett grymt jobb och är en verklig Siriusambassadör, jag hoppas kunna fylla ut hans skor.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch