Jesper Arvidsson klar för Sirius

01082021_1627844870.jpeg

Den meriterade vänsterbacken Jesper Arvidsson blev på måndagen klar för spel i Sirius under de kommande två och ett halvt åren.

– Jesper är en välmeriterad och spelskicklig vänsterback som jag haft ögonen på länge. Han har en bra spelförståelse och en fin vänsterfot, och jag tror att han kommer att passa väldigt bra in i vårt spel, säger Kim Bergstrand.

31-åringen lämnade nyligen norska storklubben Vålerenga av familjeskäl och flyttade tillbaka till hemmet i Stockholm.

– Det fungerade inte riktigt i Norge, och jag tog beslutet att jag ville hem till Stockholm och familjen. Då kom Sirius in i bilden. Jag har fått en bra bild av klubben och det passade bra in i mitt liv just nu. Sedan gick allt ganska fort, och jag är nöjd över att sitta här nu, säger Jesper Arvidsson.

Sin allsvenska debut gjorde Jesper Arvidsson i IF Elfsborg redan år 2004, och sedan dess har han hunnit med allsvenskt spel med både Åtvidabergs FF och allra senast Djurgårdens IF under tre säsonger. Han har även två U21-landskamper på meritlistan. Nu väntar alltså toppstriden i Superettan med IK Sirius.

– Det var självklart ingen nackdel att Sirius ligger i toppen av tabellen. Man vill alltid spela på högsta nivå och Sirius har goda chanser att ta klivet upp. Jag hoppas kunna hjälpa till med det, säger Jepser Arvidsson, som också tog råd från en gammal lagkamrat innan han åkte till Uppsala.

– Jag bytte några ord med Kerim (Mrabti) häromdagen, och jag har mött Sirius ett antal gånger och vet att det är ett spelande lag där jag tror att jag kommer passa in bra.

Jesper Arvidsson är med i träning när truppen återvänder från sommarledigheten den 15 juli.

Fakta, Jesper Arvidsson
Född: 1985-01-01
Längd: 181 cm
Vikt: 74 kg
Moderklubb: Götene IF
Tidigare klubbar: IF Elfsborg (2003-06), Åtbidabergs FF (2007-12), Djurgårdens IF (2013-15), Vålerengens IF (2016)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch