Jelecak: ”Vi får jättemycket energi av att vara här”

  • App
02082021_1627864129.jpeg

Sirius tränare Mirza Jelecak ser fram emot att för första gången få leda Blåsvart ut på nya Studenternas i måndagens allsvenska premiär mot AFC Eskilstuna.

Sirius genomförde under söndagen sitt tredje träningspass på Studenternas nya konstgräsmatta, där man under måndagen klockan 19 kliver ut till match för första gången då det är dags för den allsvenska hemmapremiären mot AFC Eskilstuna. En efterlängtad premiärmatch.

– Vi ser jättemycket fram emot det. Man ser att spelarna och alla vi får jättemycket energi av att vara här. Även om den inte är färdigbyggd känns det som en arena, och den ska nog kunna bli vår hemmaborg. Det börjar lukta lite fotboll om stan när man får upp det här, det känns väldigt inspirerande och roligt. Sedan är mattan fantastisk, mjuk och bra och går att spela snabb fotboll på. Vi har ingenting att klaga på, säger Mirza Jelecak.

Efter den starka insatsen i 2-0-segern borta mot Kalmar i premiären har Sirius fortsatt att slipa på detaljer i både försvars- och anfallsspel.

– Vi är jättenöjda med arbetsinsatsen och sättet vi tog oss an matchen. Duellspelet och andrabollar och så vidare var jättebra och vi hade en bra försvarsorganisation i princip hela matchen, vilket är jätteviktigt. Vi har pratat mycket om att vi måste ha en trygghet i vårt sätt att försvara, oavsett om saker och ting stämmer offensivt eller inte. Det satte vi verkligen, säger Mirza Jelecak.

– Sedan pratar vi en hel del om vad vi kan förbättra när vi vinner bollen, hur vi skulle kunna spela förbi deras förstapress i vår egen speluppbyggnad och värdera när vi gå för genombrott eller väljer att ha bollinnehav. Det finns förbättringsområden men vi lade en bra grund där.

Vi ser fram emot en historisk hemmapremiär på Studenternas. Säkra din plats nu och bli en av de allra första som får uppleva nya Studan!

>> Köp biljetter här

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch