Jelecak: ”Supernöjd med den här veckan”

  • App
01082021_1627859172.jpeg

Sirius försäsong är i full gång, och för den nya tränarduon börjar de första bitarna i fotbollspusslet falla på plats.

Två träningsveckor är avklarade för Sirius upplaga 2019, och därmed också de två första veckorna som Sirius huvudtränare för Mirza Jelecak och Henrik Rydström. Den förstnämnde är nöjd över den utveckling han så här långt fått se på träningsplanen.

– Det är som alltid lite av en smekmånad den första tiden, alla är spelsugna och vill träna och man får nästan hålla i spelarna. Spelmässigt och konditionsmässigt har det blivit mycket, mycket bättre den här veckan. Jag är supernöjd med veckan och det vi har jobbat med, som spelarna verkligen har tagit till sig. Så det känns jättebra, säger Mirza Jelecak.

Efter en omstrukturering i ledarstaben behövs förstås lite tid för att sätta allt på plats.

– Vi försöker hitta våra roller gentemot varandra och gruppen. Nästintill alla i staben har egentligen nya roller, så vi försöker sätta det på plats, men starten har varit jättebra. Vi försöker alla göra allt för att spelarna ska få så bra förutsättningar som möjligt att träna bra och prestera bra, säger Mirza Jelecak.

Sirius tidigare assisterande tränare under fem år trivs tillsammans med sin nye radarpartner från Kalmar.

– Jag gillar verkligen att jobba med Henrik, han är lyhörd, kunnig, han läser och tittar mycket på fotboll och har mycket bra idéer. Jag lär mig mycket av det också, medan vi försöker sätta det som ska vara vårt i perspektiv till det som varit tidigare. Det känns väldigt bra, säger Mirza Jelecak.

Nu är målet för tränarna förstås att under försäsongen sätta sin prägel på laget och vara väl förberedda när det är dags för allsvensk premiär.

– Vi ser det som en stegringskurva ända fram till 31 mars. Vi vill såklart utveckla fysen, det mentala och det taktiska, vi behöver jobba med alla delar i vårt spel. Hur lång tid det tar får tiden utvisa. I slutändan handlar det om att göra fler mål än motståndarna och det är det man bedöms på, men vi ska försöka hitta det som vi tycker är viktigt i matcher och i träning, så att vi har något att förhålla oss till som inte bara är resultatet, säger Mirza Jelecak.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch