Jarl är redo: ”Jag har gått igenom besiktningen”

  • App
01082021_1627858471.jpeg

Det tog ett helt år, men i tisdags var Daniel Jarl äntligen tillbaka på fotbollsplanen i U21-matchen mot AFC Eskilstuna på Löten.

Nästan exakt ett år efter det att han åkte på den olyckliga korsbandsskadan i hemmamatchen mot GIF Sundsvall var Daniel Jarl i tisdags äntligen tillbaka på fotbollsplanen.

Det blev bara 25 minuter i U21-matchen mot AFC Eskilstuna innan mittbacken klev av i ett planerat byte, men känslan efteråt var god.

– Det känns fantastiskt. Det har tagit väldigt lång tid och jag har längtat väldigt länge på att bara få göra några minuter. Det var schysst att äntligen komma igång, så får man göra det stegrande, säger Daniel Jarl.

Matchcomebacken kom efter månad efter månad av rehab och på senare tid åtskilliga veckor av allt mer intensiv fotbollsträning.

– Det känns bra. Formen kommer, allt med flås och fotarbete och sånt har stegrat ganska fint och jag känner mig i bra form, så jag är på gång, absolut, säger Daniel Jarl.

På måndag väntar allsvensk hemmamatch mot Hammarby. Om han är med redan då?

– Det är upp till tränarna. Jag har gått igenom besiktningen så att säga, jag är redo och vi får se hur knät svarar fram till måndag och så. Jag är nära i alla fall, säger Daniel Jarl.

– Det är det man vill göra. Vara med grabbarna, vara med i gänget och stötta och bidra med det man kan och det man är bra på. Att snart få göra det på riktigt känns jäkligt bra. Jag är taggad.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch