Jamie Roche lämnar Sirius Fotboll

JR out

Sirius Fotboll och den schweiziska klubben FC Lausanne-Sport är överens om en övergång av Jamie Roche. Jamie har tillhört Sirius sedan U12 och har spelat sig igenom alla årskullar i akademin till att sedan bli en etablerad allsvensk spelare. Jamie har noterats för 81 allsvenska framträdanden under sin tid i klubben. Jamie kommer att tackas av innan avsparken i samband med nästa hemmamatch.

Jamie kom till Sirius Akademi från sin moderklubb Bälinge IF inför säsongen 2013. Sedan dess har Jamie spelat sig igenom olika akademilag hela vägen upp till A-laget. Seniordebuten i Siriuströjan gjordes redan under säsongen 2018, första A-lagskontraktet signerades våren 2020 och genombrottet i Allsvenskan kom under sommaren och hösten 2020 då Jamie startade flertalet matcher i A-laget. I Allsvenskan har Jamie både spelat som innermittfältare och mittback, och det är i rollen som innermittfältare som Jamie tagit klivet till att bli en etablerad allsvensk spelare under de senaste säsongerna.

Nu står det klart att Jamie tar nästa kliv i karriären. Närmare bestämt till den schweiziska superligan där han ansluter till FC Lausanne-Sport som precis inlett sitt ligaspel.

Jamie Roche:
– Att få chansen att gå utomlands har varit en dröm för mig sedan jag var liten, och jag har bland annat Sirius att tacka för att det här har blivit möjligt. Därför känns det också extra bra att kunna komma tillbaka till Studan på måndag och tacka hela Siriusfamiljen för den här gången. 

Christer Abrahamsson, klubbdirektör:
– Vid 22-års ålder har Jamie redan blivit en viktig personlighet för Sirius Fotboll och vår syn på spelarutveckling. Därför är det extra roligt att få se att en av Jamies drömmar går i uppfyllelse. Jamie har varit hos oss sedan han var tolv år och har varit värdefull för oss, vilket också har visat sig i den här affären med FC Lausanne-Sport, vilket innebär att vi kommit fram till en väldigt god ekonomisk uppgörelse för Sirius Fotboll. Vi önskar Jamie all lycka på sitt utlandsäventyr och vi börjar redan nu drömma om Jamies återkomst till Blåsvart i framtiden.

Jamie Roche

Född: 5 Apr, 2001 (22 år)
Position: Mittfältare/mittback
Moderklubb: Bälinge IF

Jamie Roche– allsvenska siffror i Siruströjan:

  • 81 framträdanden.
  • Två mål.
  • Fem assist.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch