Jamie Roche förlänger med Sirius

  • App
02082021_1627887421.jpeg

Idag signerade Jamie Roche ett nytt treårskontrakt med Sirius Fotboll. Det nya avtalet sträcker sig till den sista december 2024.

Jamie kom till Sirius Akademi från sin moderklubb Bälinge IF inför säsongen 2013. Sedan dess har Jamie spelat sig igenom olika akademilag hela vägen upp till A-laget. Seniordebuten i Siriuströjan gjordes redan under säsongen 2018, första A-lagskontraktet signerades våren 2020 och genombrottet i Allsvenskan kom under sommaren och hösten 2020 då Jamie startade flertalet matcher i A-laget.

19-åringen skrev idag på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024. Sirius sportchef Ola Andersson är nöjd över den nya överenskommelsen med Jamie:
– Jamie har gått hela vägen inom Sirius, det är vi väldigt stolta över. Han har dessutom tagit steget från akademin till senior- och elitnivån på ett övertygande sätt. Jamie tillför kvalitet till Sirius redan idag och samtidigt vill vi fortsätta utveckla honom till en ännu bättre fotbollsspelare.

Jamie Roche noterades för 18 allsvenska framträdanden under säsongen 2020. Det blev totalt 11 starter och 7 inhopp.
– Förra året kändes bra, seniormiljön var väldigt ny för mig. Efter halva säsongen började jag spela allt mer och jag kände även att jag tog stora steg i min utveckling. Hela säsongen 2020 var väldigt lärorik för mig.

Jamie har visat sig vara mångsidig på fotbollsplanen. Förra säsongen spenderades på innermittfältet medan säsongsuppstarten 2021 har inneburit fyra raka starter som mittback.
– Det har känts bra här i säsongsinledningen även om mittbackspositionen är ny för mig. Jag får ut många delar av mitt spel som jag är bra på även på den positionen. Jag vill kunna vara flexibel och spela på båda positionerna, jag tror att det kommer vara bra för min utveckling.

Det nya avtalet sträcker sig till den sista december 2024. Kontraktet signerades på Studenternas under förmiddagen.
– Jag är såklart väldigt glad över det här. Jag kom hit 2013 och det känns stort att ha signerat ett fyraårigt avtal med Sirius. Det känns kul att klubben visar förtroende för mig. Jag ser fram emot en bra säsong med förhoppningsvis många vinster och bra resultat.

Jamie Roche
Född: 5 Apr, 2001 (19 år)
Position: Mittfältare/mittback
Moderklubb: Bälinge IF

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch