Jakob Tånnander klar för Sirius Fotboll

JakobT-1

Sirius Fotboll är överens om ett avtal med den 22-åringa målvakten Jakob Tånnander. Det signerade avtalet sträcker sig över säsongen 2024.

Jakob Tånnander kommer senast från HJK Helsingfors som spelar i Tipsligan, den högsta fotbollsserien för herrar i Finland. När det kommer till landslagssammanhang så har Jakob varit uttagen till U17-landslaget, U19-landslaget och U21-landslaget.

Välkommen till Sirius! Hur är känslan just nu?
– Tack så mycket! Känslan är väldigt bra, jag är väldigt glad över att ha allting på plats och att vara här.

Vad var det som lockade med Sirius?
– Man har ju följt klubben lite från sidan de senaste åren och sett att det har varit en positiv utveckling och jag tror att jag kan komma hit och bidra till den utveckligen.

Hur ser planen ut framåt?
– Nu i närtid så ska jag först hem och fira jul med familjen nere i Skåne. Sen ska jag ligga på med träningen så att jag är i bra form den 11 januari när vi drar igång igen. 

Sportchef Ola Andersson:
– Vi är glada för att Jakob har valt att skriva på för Sirius. Hans profil stämmer bra in hos oss och trots att han är en ung målvakt med sina 22 år så har han redan spelat flera år på seniornivå i både Sverige och i Finlands högsta liga, samt Europa League-matcher. Jakob har en bra utbildning och är en ung målvakt på väg framåt. Sammantaget blir helheten med Jakob i Sirius tilltalande.

Fakta Jakob Tånnander
Position
: Målvakt
Ålder: 22 (född 2000)
Moderklubb: Dalby GIF
Tidigare klubbar: Dalby GIF, Lunds BK, Malmö FF, Högaborgs BK (lån), Österlen FF (lån), Lunds BK (lån), HJK Helsingfors, Klubi 04 (lån), Haka (lån).

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på svenskfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch