”Jag tänkte vad fan är det som händer”

  • App
01082021_1627858613.jpeg

Helgens seger mot Elfsborg hemma på Studan var efterlängtad, och minst sagt rättvis. Trots en mardrömsstart tog Sirius tag i matchen och vände till en mycket viktig seger med 4-2.

De fullständigt osannolika första 20 minuterna, där Sirius förutom ett olyckligt självmål och en straff emot sig också hade en boll som dansade på mållinjens sista millimeter och rop efter en egen straff, höll dock på att ställa till det för Blåsvart. Mohammed Saeid, senare målskytt i matchen, var uppgiven.

– Jag ska inte ljuga, jag tänkte vad fan är det som händer. Vi borde ha fått en straff och jag tyckte bollen var inne när Jonas blockade målvakten. Jag tänkte att inte en sån här match där allt går emot oss. Men vi fick igång spelet och det var fortfarande långt kvar av matchen, säger han.

Allt gick emot och Blåsvart hamnade i 2-0-underläge, men trots det tog man sedan över matchbilden fullständigt och hämtade ikapp underläget redan innan halvtid. Moses Ogbu inledde upphämtningen.

– Det var en jättejobbig start, men vi snackade om att fortsätta hålla fokus. Det var några domslut som inte gick vår väg men vi måste hålla fokus och inte tappa det. Det var viktigt att vi fick in två mål innan paus, säger Moses Ogbu.

Lagkaptenen själv satte två av målen och assisterade till Mohammed Saeids 3-2 när Blåsvart till slut vann med 4-2.

– Även när de ledde med 2-0 såg det ganska stabilt ut, det var målen som saknades. Vi jobbade på tillsammans precis som vi måste göra just nu och till slut satte vi fyra mål och fick tre poäng. Det känns jättebra, säger Moses Ogbu, som är glad över att ha fått igång målskyttet igen.

– Det är en bra känsla. Det är alltid kul när man kan hjälpa laget med mål, det är mitt jobb på planen.

Mohammed Saeids mål var hans första i Blåsvart.

– Det var jätteskönt faktiskt. Det var ett bra läge att göra mål. Jag lyssnar på genomgångarna, säger han med ett leende.

– Det var en viktig seger för oss, för moralen. Det var skönt att det kom nu, att man har hela uppehållet att ta det lugnt och bra humör i hela laget. Det är bara att köra på, vi visade att vi kan spela och vad vi är kapabla att göra. Alla snackar om att vi bara gör mål på fasta så det var bra att göra några spelmål också. Det handlar om att fortsätta spela som vi gör efter 2-0-målet så kommer det att bli bra, säger Mohammed Saeid.

På torsdagen sätter Sirius igång träningen igen efter några dagars ledighet. Helgen är spelledig på grund av landslagsuppehållet, och nästa match spelas borta mot Trelleborgs FF söndagen den 21 oktober.

Nästa hemmamatch, säsongens näst sista, spelas en vecka senare. Söndagen den 28 oktober kl 17:30 tar Sirius emot Brommapojkarna hemma på Studan. Vi ses där!

>> Köp biljetter

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch