Matchhjälten: ”Jag försökte sätta dit foten”

01082021_1627810684.jpeg

Kim Skoglund gjorde båda målen när Blåsvart besegrade Degerfors med 2-0 i toppmötet hemma på Studan.

Kim Skoglund närmar sig 200 seriematcher i Siriuströjan, men det är inte i allt för många av dessa han har gjort två mål i en och samma match. När han väl gör det tenderar det dock att vara i de största tillställningarna. När Sirius gick upp i Superettan i och med 4-1-segern mot Nyköping hösten 2013 klev han fram två gånger om, och när det igår var dags för toppmöte mot Degerfors i serien han sköt Blåsvart upp till gjorde han båda målen i 2-0-segern, båda vackra men det första av dem särskilt snyggt då han på volley klackade Johan Anderssons missriktade skott via ribban och in.
– Det är alltid kul att göra mål, jag försöker göra det hela tiden. Men det är klart att det är extra kul att göra mål när det är viktiga matcher och mycket publik. Johan fick en dålig träff och jag försökte sätta dit foten, och så studsar den rätt för en gångs skull, det var skönt att se den gå in. Jag kunde ha gjort ett tredje också, det hade varit kul, säger Kim Skoglund.
– Det är två bra mål, men vi vinner och det är det viktigaste. Vårt försvarsspel är bra rakt igenom och vi gör en stabil match. De hade inte många målchanser, vi spelade bra försvarsspel och hade bra tålamod i vårt eget spel. Vi skapade inte alltid de heta chanserna, men vi var väldigt bra på på fasta situationer idag och det är skönt när det stämmer ibland också, sammanfattar han matchen.

Sju omgångar återstår av Superettan och Sirius har skaffat sig ett fint utgångsläge med sju poäng från kvalplatsen ned till jagande Degerfors. Bara tre av dessa är hemmamatcher (närmast mot Assyriska nästa torsdag), och det lär bli tre rafflande tillställningar på Studan när kampen om de allsvenska platserna går in i sitt slutskede. Kim Skoglund hoppas att storpubliken från Degerforsmatchen hittar tillbaka då.
– Vi vill alltid ha mycket publik och förhoppningsvis blir det ännu mer de i sista matcherna. Jag hoppas det blir lite tryck, för det blir oftast väldigt bra och intensiva matcher.

Det handlar inte bara om att säkra kvalplatsen under de sista omgångarna. Kim Skoglund och resten av Sirius sneglar uppåt, där fem poäng skiljer till Östersund på andraplatsen. På lördag möts lagen i Östersund, något som lär bli en om möjligt än mer rafflande tillställning.
– Verkligen. Det är svårt att säga hur det kommer att se ut, men det blir nog väldigt bra tempo i den också, det är de två bästa lagen i serien som möts tycker jag. En riktig toppmatch. Men nu ska vi analysera det här, sen går vi vidare och fokuserar på Östersund, säger Kim Skoglund.

>> Läs mer: Skoglund stor matchhjälte när Sirius ryckte
>> TV: Kim firar segern med supportrarna
>> Se höjdpunkterna från matchen med de två målen

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch