Ja till damernas flytt till nya föreningen

01082021_1627850080.png

Då är det klart. Uppsala har ett nytt damlag. Från årsskiftet förvandlas Sirius Dam till IK Uppsala Fotboll.

Det extrainsatta årsmöte som Sirius Fotboll kallat till avslutades för en stund sedan. Medlemmarnas enda uppgift för kvällens möte var att godkänna att Sirius plats i Elitettan, och de delar av verksamheten som tillhör damerna, flyttas över till IK Uppsala Fotboll, och så blev det också. Mötet sade unisont ja till överflyttningen som omfattar elitverksamheten och F19-laget.

Men än är det inte klart, tiden är kort till årsskiftet så redan i morgon sänds en fråga till Svenska Fotbollsförbundet som har det slutliga avgörandet om det blir en överflyttning.

– Innan de fattat sitt beslut är inget klart men jag har svårt att se att förbundet ska gå emot våra medlemmars önskan, säger Sirius Fotbolls ordförande Ove Sjöblom. Mötets beslut är mycket glädjande och jag vill vara tydlig, vi lägger inte ner damfotbollen, vi flyttar den till en ny och fräsch organisation. Det blir så klart tufft till en början men jag både tror och hoppas att den här nysatsningen ska bli framgångsrik.

Som avslutning på mötet överlämnade Ove Sjöblom, under rungande applåder, en blomma till sin ordförandekollega Linda Zillén i IK Uppsala Fotboll, åtföljd av lyckönskningar.

– När jag kom in i processen var beslutet om föreningen redan taget men jag ser det som händer nu som helt rätt väg framåt för damfotbollen i Uppsala och Uppland, säger Linda Zillén. Det innebär så klart en hel del utmaningar, och nya lärdomar, men jag upplever att intresset och stödet för IK Uppsala Fotboll är stort och jag ser fram emot den kommande säsongen.

Och Lindas budskap till Uppsala är kristallklart.

– Nu är det dags för näringslivet att ta chansen att ge IK Uppsala Fotboll en rivstart. Så hör av er så pratar vi ihop oss om vad vi tillsammans kan göra.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch