Isak Bråholm skriver A-lagskontrakt

  • App
02082021_1627884311.jpeg

Sirius 19-årige mittfältare Isak Bråholm har skrivit på ett kontrakt med Blåsvart som sträcker sig över säsongen 2022.

Isak Bråholm gjorde allsvensk debut i bortamatchen mot Hammarby på Tele2 Arena i maj och har gjort ytterligare fem allsvenska inhopp sedan dess. Under fredagen skrev 19-åringen på sitt första A-lagskontrakt, som sträcker sig över de tre närmaste säsongerna.

– Det är roligt, såklart. Det är det man har kämpat för ända sedan man kom till Sirius, och att kliva ut på Studan och uppfylla de målen och drömmarna är fantastiskt, säger Isak Bråholm.

Figurerat i A-lagssammanhang har mittfältaren, som kom till Sirius som 12-åring och har gått hela vägen genom akademin, dock gjort ända sedan 2017.

– Det är roligt att ha gått igenom alla stegen, det är en lång väg men med lite tålamod så kan man komma dit, säger Isak Bråholm.

Nu återstår de två avslutande matcherna på hans första riktiga allsvenska säsong innan siktet ställs in på nästa år.

– Jag tycker det har varit en bra säsong. Vi har allt i egna händer, och för egen del har det blivit mer speltid än jag trodde, så det är kul. Nya målet är såklart att ta en startplats, men det här kontraktet förändrar ingenting, det är stenhårt jobb som gäller, säger han.

Sirius sportchef Ola Andersson:

– Isak har stått och knackat på dörren till A-laget i flera säsonger nu och varit på väg att ta klivet. Under det sista året har han växt både som spelare och person, i A-laget och som en av ledarfigurerna i U19, och det tillsammans med den fotbollskompetens han besitter gör det till ett självklart steg att han ska upp i A-laget.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch